Archief voor december 31st, 2007

Brimstone’s tuin 2007

maandag, december 31st, 2007

Eén van Brimstone’s passies is tuinieren. Jarenlang was daar geen tijd en echt geschikte ruimte voor, maar hier in Uffelte kan ze zich helemaal uitleven.

Achter het tweede hondenspeelveld is een strook uitgespaard voor de aanleg van een tuin. In april van dit jaar is de aanleg gestart. Het was toen nog een klein grasveldje.

 

 

De eerste borders zijn uitgestoken. Het is de bedoeling dat de beplanting zoveel mogelijk gaat bestaan uit zelf uit zaad opgekweekte planten. De planten moeten het goed doen op de Drentse zandgrond.

 

 

Terwijl de eerste bonte border zich leuk ontwikkelt, zijn de overige borders uitgestoken. Ook is er een begin gemaakt met een ‘ruinemuurtje’. In de nieuwe borders wordt in 2008 meer op kleur geplant, maar het blijft allemaal wat wild, een tikkie ‘cottagegarden-like’.

 

 

De hele ontwikkeling van de tuin is natuurlijk uitgebreid gefotografeerd. Maar ook van de pottentuin en het postzegeltuintje vlakbij het huis. Al deze foto’s zijn geplaatst in het nieuwe album

Brimstone’s tuin 2007

Voor 2008 komt er een nieuw album als fotodagboek. Er zijn nog genoeg plannen, natuurlijk het opzetten van de nieuwe borders, het opkweken van allerlei planten, maar ook de aanleg van een kleine ‘natuurlijke’ vijver aan de zijkant van het hondenveld. Op dit blog zal in het nieuwe jaar dit alles uiteraard op de voet gevolgd worden.