Archief voor januari 3rd, 2008

Holenbeagles

donderdag, januari 3rd, 2008

Op hun voorspeelveld hebben de Beagles een kasteel in aanbouw . Dat kasteel wordt door Brimstone & Co in elkaar gezet. De honden zijn best tevreden met dat bouwwerk, maar zelf kunnen ze het nog veel mooier, maar dan wel ondergronds. Op hun tweede speelveld ligt een hoop takken. Daar klimmen ze ook op, rennen er rondjes om, knauwen lekker op het hout, maar het allerbelangrijkste ze graven er gangen onder.

 

 

En dit zijn niet zomaar wat holletjes, maar echte gangenstelsels. Als ze een opening ingaan is het altijd afwachten uit welke gang ze weer naar boven komen. Dit gangenstelsel maken ze echt samen. Geregeld wordt er aan gewerkt, een Beagle is dan diep onder de grond aan het graven en daarachter staat een ander die de grond naar buiten werkt. En heel opmerkelijk, de constructie is zo dat de gangen bij veel regen niet onder water lopen.

Het zijn niet alleen gangen die er ondergronds gemaakt worden. Dat bleek in de vorige woonplaats, ook toen was er een ondergrondse burcht gemaakt. Een drachtig teefje besloot op het moment dat ze moest gaan werpen onder de grond te kruipen en wilde niet meer naar boven komen. Brimstone & Co vonden het toch een minder goed idee dat er een nestje in het hol werd geboren, misschien wel natuurlijk, maar toch. Heel voorzichtig is toen naar het teefje toe gegraven. Er bleken niet alleen gangen te zijn, maar ook ondergrondse ‘kamers’, mooie ronde ruimtes.

 

 

Onder de takkenberg is niet de enige burcht. Een einde verder is een begin gemaakt met een nieuw hol. Waar dat heen gaat leiden is nog de vraag, misschien wordt er wel een verbinding gemaakt met de hoofdburcht.

Liesje gaat naar binnen, Fe kijkt toe.

 

 

Fe wil samen met Liesje naar binnen of wil ze alleen even kijken?

 

 

Liesje moet achterstevoren terug, want Maud (Beagle met wit vlekje op de rug) wil eerst naar buiten. Inmiddels is Gwen ook gearriveerd, die overigens, samen met Caitlin, als niet-Beagle net zo hard meegraaft.