Archief voor februari 2nd, 2008

The making of……….

zaterdag, februari 2nd, 2008

De wereld van Brimstone bestaat uit honden, katten, tuinieren, geschiedenis…………en………..en……… nog heel veel meer. Maar zeker ook uit digitaal  ‘rommelen’ met afbeeldingen. En dan zo goochelen dat daar weer iets nieuws uit ontstaat. Vandaag is dit in elkaar gerommeld.

 


Klik op de afbeelding voor de gehele blend

 

Met deze hobby is Brimstone al jaren bezig. Op de vraag ’hoe doe je dat?’ is moeilijk antwoord te geven. Het begon met een online cursusje voor de basistechnieken en dan rolt het al doende door. Op internet zijn er veel tutorials (lessen) te vinden voor de beginner en gevorderde. Meestal wordt door Brimstone geen gebruik meer gemaakt van tuts. Maar af en toe vindt ze het wel leuk om lessen te volgen. Ze geven inspiratie en  andere technieken komen onder de aandacht.

 

Voor deze ‘blend’ is uitgegaan van dit tutorial . Het basisontwerp van de tut is overeind gebleven, maar aan de invulling is het een en ander veranderd. Het bijgeleverde materiaal is vervangen door eigen tubes (knipsels) en een afbeelding. Dit zijn de drie gebruikte plaatjes.

 

 

Een hele korte ‘making of…..’, maar wellicht toch verhelderend voor wie er iets meer van wil weten. En als je denkt: ‘dat ga ik ook doen’, een waarschuwing vooraf: het is vreselijk verslavend!

 

Brimstone kan er een tijdje mee stoppen, maar als ze weer begint……….
They tried to make me go to rehab but I said ‘no, no, no’