Archief voor februari 10th, 2008

Opruimkriebels

zondag, februari 10th, 2008

Het weer van het afgelopen weekend geeft de kriebels. Buiten aan de slag! Op zaterdagochtend is het bijna moeilijk om een keuze te maken uit alle klussen die liggen te wachten om aangepakt te worden. Brimstone & Co hebben gekozen voor het opruimen van de strook tussen huis en hondenveld.

 

 

Links het postzegeltuintje en achteraan de kweektafels. De groene plastic tafel daarop potjes met stekken en daar vlak achter, nauwelijks zichtbaar, een plantenbak met klimrek, die eindelijk eens naar de bedoelde plek moet.  Voordat er maar wat aangevat kon worden gilden de dakgoten: ‘Leeg ons’. Dit zijn gelukkig makkies, omdat er geen trap aan te pas hoeft te komen.

 

Genoeg te doen. Na het nodige geruim en afvoer van blad, eindelijk ‘opbouwend’ werk. De plantenbak naar zijn plekje.

 

 

Links van de houten plankenbak een pot met het prille begin van Clematis uit stek. De exacte naam van de Clematis is onbekend, het was een plant die hier al wat stond te kwakkelen met af en toe een lila/paars bloempje. Spannend of de nakomelingen het enthousiaster gaan doen. Aan de rechterkant vorig jaar genomen stekken van Lavatera ‘Barnsley’.
In de houten bak nog niets, nou ja, aarde en halverwege een laag geitenmest. Voor deze bak is afgelopen week bij kwekerij De Border Rosa ‘Clg Cecile Brunner’ besteld. Als ze komende week wordt bezorgd is haar bedje gespreid.

 

De doorbloeiende klimroos Cecile wordt op de site van de kwekerij zo beschreven: ‘Roze miniatuurbloemen in een schitterende theeroosformatie, niet groter dan een vingerhoedje. Een sterke klimmer. Zoete geur. Een zomerbloeier. 600 cm.’  Op internet vond Brimstone deze foto van Cecile.

 

 

 

En nu maar hopen dat ze zich hier ook tot zo’n rozewolkweelde wil gaan ontwikkelen over en langs de hekken van het hondenspeelveld.

 

De groene plastic tafel was bedoeld als tijdelijke oplossing. De honden en hun baasje hebben dit  weekend aangewend om een meer permanente voorziening in elkaar te timmeren voor nog meer bakken met potjes gevuld met zaaisel en stekken.

 

 

Een ‘zwevende’ kweektafel, de honden leveren niets in en de kweekhoek blijft ondanks de uitbreiding met meer afzetplek lekker ruim. De nieuwe tafel wordt voor het overgrote deel gemaakt van ‘afvalhout’, oude pallets die anders vernietigd zouden worden. Voor Brimstone & Co begint het een ’sport’ te worden om dit hout te verzamelen en in en om het huis weer een nieuwe bestemming te geven.

 

De tafel is een aanwinst, Brimstone is er erg blij mee. Behalve dat het ruimtebesparend is, is het straks voor de opkweek van de eenjarigen ook heel handig. De zaadjes daarvan beginnen in de vensterbanken van de hondenkamer. De gespeende zaailingen kunnen in april, begin mei zo heel gemakkelijk overdag even naar buiten om af te harden.

 

 

Volgend weekend wordt de tafel helemaal afgemaakt. Morgen en overmorgen worden nog  de puntjes op de i van het opruimwerk gezet.