Archief voor maart 6th, 2008

Pas op natuurgeneeskunde voor dieren!

donderdag, maart 6th, 2008

Je hond kan niet goed alleen zijn of heeft last van artrose, je kat doet het naast zijn bak, je paard kreupelt voor elke mogelijke kwaal of gedragsafwijking van je dieren bieden de natuurgeneeskundige therapeuten voor dieren een schijnbare oplossing.

 Maud controleert of de pup geen kwakmiddel krijgt toegediend

 

Behalve bij een enkele reguliere dierenarts, die naast echte veterinaire behandelingen z’n patiënten ook blootstelt aan homeopathie, acupunctuur en meer onzinnige, vooral ‘holistische’, behandelwijzen, kan de dierenbezitter tegenwoordig ook terecht bij een heel scala aan praktijkjes van natuurgeneeskundig therapeuten.
Je hoeft niet veel moeite te doen om deze winkeltjes in alternatieve behandelwijzen te vinden, op internet stuit je met gemak op de vaak fraai ogende websites van de dierentherapeuten.

 Beaglepup oefent de nieuwste meditatietechniek

 

Op die sites wordt de visie van de therapeut uiteen gezet, die er meestal op neer komt dat het dier vooral natuurlijk en holistisch behandeld dient te worden en de behandelingen die in de aanbieding zijn worden geëtaleerd. Die laatsten strekken zich uit van het voorschrijven van Bach Bloesemremedies, homeopathische middelen of gewreven celzouten tot Reiki, edelsteentherapie of acupressuur. Vooral ook geven de therapeuten hoog op over de opleidingen en cursussen die zij hebben gevolgd.

Lees verder door te klikken op:  (more…)