Archief voor maart 9th, 2008

Een bloemrijke zomer

zondag, maart 9th, 2008

 

Een druilerige zondagmiddag  in maart kan goed opgevrolijkt worden door alvast te gaan werken aan een zomerse tuin vol bloemen. In de schuur is Brimstone vanmiddag begonnen met het zaaien van de Flower Fairies, de eenjarigen planten . De meeste zaadjes zijn geschikt om in een koude bak te laten ontkiemen. Een echte koude bak is er niet, maar op een zaaitafel buiten in een krat met een plastic plaat erover heen moet  ook goed gaan.

 

 

Tijdens het leuke karweitje van het zaaien is er zicht op nog meer zomerse pret. Een zakje met Dahliaknollen. Alhoewel het plan is zoveel mogelijk zelf te kweken, verdween dit zakje vrijdagmiddag bij Aldi zomaar in het karretje, voor € 1,19 kan je dat niet laten liggen.
In het bakje er naast zit haar van het Boomertje Gwen. Er moet nog een bal van gaas worden gemaakt, waar het haar buiten in wordt opgehangen voor vogeltjes die het misschien kunnen gebruiken als nestbekleding. (Een leuke tip, onlangs op een ander weblog gelezen.)

 

 

Slechts een paar soorten zaad moeten wat warmer staan om te ontkiemen. Er zijn ook wat zaadjes bijgezet die eveneens buiten staan, eens kijken wat het beste resultaat geeft. De vensterbanken in de hondenkamer zijn speciaal voor dit doel aangebracht. De potjes staan er op het oosten, niet in de brandende zon, maar wel met veel licht. ’s Nachts brandt de kachel, dus de temperatuur komt niet te laag. Zodra de zaadjes zijn ontkiemd, gaat het plastic van de potjes.

 

 

Buiten gaat het goed met de Prikneuzen . Inmiddels zijn er meer zaailingen van de vaste planten verspeend. Nog even en er is alweer een tekort aan uitzetruimte. Over een oplossing wordt nagedacht, dus die komt er zeker weer.

 

Waar bijna onmogelijk een tekort aan kan komen zijn potjes.

 

 

Vorig jaar zomer heeft Brimstone via Marktplaats in één koop voor een prikkie 7000 potjes gekocht. De bakken en een aantal kratten mochten gratis mee in het aanhangertje. Het is nu echt een gevalletje, beter mee verlegen, dan om verlegen.