Archief voor maart 18th, 2008

Hotelgasten

dinsdag, maart 18th, 2008

The Gambia is een waar vogelparadijs. Er zijn maar liefst 450 soorten vogels te zien.  Naast veel tropische vogels is het ook de overwinterplek voor allerlei ‘Europese’ soorten, zoals grutto, visarend, regenwulp en tapuit. Gambia telt 14 soorten reigers, 38 soorten roofvogels, 8 soorten ijsvogels, 6 soorten scharrelaars en 9 soorten honingzuigers.

De tuin van het hotel waar Brimstone en vriendin J. vorig jaar verbleven, staat erom bekend dat het een rijke fauna heeft. Het was dan ook heel normaal dat deze roodsnaveltok af en toe een kijkje kwam nemen op het balkon.

 

 

Eén van de attracties van het hotel is, dat elke dag om een uur of 11 de gieren worden gevoerd. Even slaat het je dan angstig om het hart, zou dit de manier zijn om van lastige hotelgasten af te komen? Een soort ultieme Fawlty Towers?

 

 

Rond half 11 cirkelen de gieren boven het hotel en strijken er groepjes neer op de palmen. Een paar komen ook al naar de grond om maar zeker op tijd te zijn.

 

 

Al snel begint het aantal gieren toe te nemen en is het een enorme drukte. Ze trekken zich niets aan van de mensen die naar ze komen kijken, je kunt er gewoon in het gras naast gaan zitten. En dat is leuk om ze eens van zo dichtbij te kunnen bekijken!

 

 

 

Tussen de gieren stappen ook een aantal ibissen rond. Deze ibis wordt ook wel koereiger genoemd.

 

De spanning in de vogelgroep is te snijden. En het is een enorm kabaal als eindelijk de man met het plateau vlees aankomt.

 

En ook Brimstone is opgelucht. Het zijn niet de ledematen van gasten, in ieder geval niet in herkenbare vorm.

 

 

Wil je verder lezen over de gieren en andere hotelgasten, klik dan op:  (more…)

Kwartet

dinsdag, maart 18th, 2008