Archief voor april 16th, 2008

Van houtsnijwerk tot vis

woensdag, april 16th, 2008

 

Op heel veel plaatsen in The Gambia zijn Craft Markets. Deze marktjes zijn vooral op de toeristen ingericht. Dit is het marktje van Kololi.

 

 

Er wordt veel houtsnijwerk aangeboden, maar ook prachtige batiks, sieraden en kleding. De marktlieden proberen allemaal een praatje met je aan te knopen en nodigen je uit in hun piepkleine winkeltjes of bij hun stalletjes, waar ze je dan proberen over te halen op hun waren te bieden.

 

 

Als je dit spel een beetje door hebt is het erg leuk. Brimstone moest wel leren om als ze niets gekocht had zonder schuldgevoel het winkeltje weer te verlaten. Ze  moest zich in ieder geval erg inhouden en steeds bedenken dat het allemaal niet in d’r koffer zou passen.

 

Vriendin J. heeft in dit winkeltje een pakje voor haar kleinzoon op maat laten maken. ’s Middags besteld, de andere ochtend ophalen.

 

 

Maar de ‘echte’ markten zijn nog veel boeiender. Vriendin J. en Brimstone hebben een bezoek gebracht aan één van de grootste markten van het land, de Albert Market in de hoofdstad Banjul. Deze markt ligt in het noord-westelijke deel van de stad en wordt bergensd door de monding van The Gambia River. De auto werd aan de rand van het omvangrijke marktkwartier geparkeerd, reeds daar zie je allemaal winkels en enorme bedrijvigheid.

 

 

Mee de markt op? Klik dan:  (more…)