Archief voor april 22nd, 2008

Plaggenhut op zee

dinsdag, april 22nd, 2008

Een bijzonder initiatief in Drenthe! De Stichting Arthouses wil kunst en recreatie samen laten gaan. Daarvoor heeft ze kunstenaars gevraagd  recreatiewoningen te ontwerpen. Twee van die bijzondere vakantiehuizen worden gebouwd op ‘Camping De Blauwe Haan’ aan de Weg achter de es in Uffelte. 

 

 

Het ontwerp van één van de woningen is van Teun Hocks. Het is afgeleid van de oude plaggenhut, maar zal toch verrassend meer ruimte hebben dan het oude Drentse armelui’s onderkomen. Een groot deel van de woonruimte bestaat uit een tweetal ingegraven zeecontainers. De bouw krijgt al duidelijk vorm, maar de containers zijn nu nog te zien.

 

 

Als de woning klaar is zal het bovenwoongedeelte op een glooiend heuveltje staan, dat ongetwijfeld begroeid zal worden. Vanaf dat heuveltje heb je een prachtig uitzicht over de es.

 

 

De tweede woning die op het terrein van ‘De Blauwe Haan’ gerealiseerd gaat worden heeft de naam ‘the falling house’ gekregen en is ontworpen door Wouter Dijk. In een vervolglog over deze speciale huizen meer over dit vallende huis.