Archief voor april 28th, 2008

Fröbelen met plantjes

maandag, april 28th, 2008

Brimstone is het afgelopen weekend lekker in de weer geweest met plantjes. Een hele groep eenjarigen waren hun potje met zaaigrond ontgroeid.

 

 

Ze waren toe aan meer ruimte en aarde met voedingsstoffen. Nog een week of twee groter groeien en dan begint voor hun het echte tuinleven.

 

 

Even het erf oplopen bij de overburen resulteerde in een kist vol plantjes zo uit de grond. In de tuin van Ger en Elly werden ze te veel in de Brimstone tuin is er nog ruimte genoeg.

 

 

In de kruiwagen staat ook nog een bakje Viola Cornuta, het hoornviooltje, dat stond in de koopjesbak bij Welkoop. Wie kan zo’n 50% afgeprijsd schatje laten staan?  En verder nog een bakje Impatiens (Vlijtige Liesjes) een ander koopje, maar nu bij Aldi. De Liesjes kunnen deze zomer een hoekje mooi opvullen.

 

 

Behalve veel gefrutsel met plantjes zijn ook de graspaadjes onder handen genomen. Dat was wel nodig want het gras groeide bijna hoger als de borderplantjes. Het ziet er nu wel heel strak uit, van de zomer wordt het vanzelf wilder!

 

 

En toen Brimstone eindelijk toe was aan het in het zonnetje lezen van een boek was ze binnen vijf minuutjes in slaap gesukkeld, maar dat was ook erg lekker!