Archief voor mei 11th, 2008

Visvangst en voetballen

zondag, mei 11th, 2008

 

Elke middag komen de kleine vissersboten terug van zee. En elke middag is het enorm druk op het strand van Tanji. Brimstone en vriendin J. waren in de jeep over het strand naar deze vissersplaats gereden.

 

 

Eigenlijk waren ze iets te laat, want de meeste vangst was al van de boten gehaald. Daarvoor waden de mensen met emmers en teilen door de golven om zo de vissen aan het strand te brengen.

 

 

Hoe de verdeling verloopt en waarom veel mensen met de vissen aan het strand blijven staan, was Brimstone niet geheel duidelijk. Onderlinge handel heeft ze niet gezien, maar het zal ongetwijfeld een bedoeling hebben.

 

 

Het hondje ligt er ontspannen bij, hij weet ongetwijfeld wel wat er allemaal gebeurt. Het jongetje rechts in het gele shirtje valt niet in het bijzonder op, maar straks komt ie nog een keer terug.

 

 

Inmiddels worden wat hoger op het strand de netten alweer in orde gebracht.

 

 

Er gaan ook mensen terug naar het dorp, zoals achter deze moeder met zoontje nog juist is te zien. Zij wilde heel graag dat Brimstone deze foto maakte. Helaas mislukte een uitwisseling van een bruikbaar emailadres om haar de foto’s te sturen. Niet dat daar niet enorm veel moeite voor is gedaan, op het laatst bemoeide zich er wel een stuk of 10 mensen mee.

 

 

Direct achter het strand liggen de visrokerijen van Tanji. Hier worden de vele kleine vissen, bongo, gerookt. Het is even wennen aan de geur, maar het is beslist niet onaangenaam. En dat zo’n vers gerookt visje smaakt laten de twee knullen zien. En ja, daar is het jongetje van het strand weer. Het was Brimstone in Tanji niet opgevallen, maar dit jongetje in het geel is haar overal gevolgd. Ze zag dat pas thuis op de pc, op de foto’s duikt hij overal op.

 

 

Dat deze kleine vent haar volgde was niet te missen. Hij liep ook hele stukken gezellig hand in hand met Brimstone. En dat had een reden. Hij vertelde dat er in het winkeltje voetballen te koop waren en of Brimstone niet even mee wilde gaan kijken…………… Het jongetje in het gele shirt heeft wellicht hetzelfde gedacht, maar durfde het niet zo direct te vragen.

Ook aan vriendin J. en de twee andere jeepgenoten werd door jongetjes en één meisje verteld dat het winkeltje voetballen verkocht. De kinderen waren er vol van. Het was ook de tijd van de Africa Cup en over twee dagen moest het voetbalteam van Gambia uitkomen tegen dat van Guinee. En wat doe je dan? Met z’n allen naar de winkel natuurlijk en de gehele voorraad van zes ballen kopen met z’n vieren. Alle kinderen stonden te juichen! En de jeep werd zeer hartelijk uitgezwaaid!

Alle Gambia 2007 logs op een rij

The Gambia - The first encounter

 

Met zonder jas

zondag, mei 11th, 2008

 

De schapen in het weiland aan de overkant van Huize Brimstone & Co zijn van de week geschoren.

 

 

Voordat de boer daarmee begint krijgt het schaap eerst een injectie tegen wormen. En ook nog even een manicuurtje.

 

 

En dan gaat de warme jas uit.

 

 

"Mmmmm…………..handschoentjes staan me best goed."

 

 

Nog een klein stukje en dan lekker met Pinksteren ‘met zonder jas’!

 

 

Foto’s op groot formaat staan in het album Uffelte en omgeving