Archief voor mei 18th, 2008

De tuin krijgt een kleurtje

zondag, mei 18th, 2008

 

Het wordt steeds leuker! De planten gaan nu echt groeien en sommige bloeien al kleurig. De potterie voor Huize Brimstone & Co staat er vrolijk bij.

 

 

De struiken in pot vormen een stevige achtergrond voor de eenjarige plantjes, die nu buiten verder kunnen groeien om van de zomer een spetterende show weg te geven.

 

 

Het postzegeltuintje, direct achter het huis, is lekker gevuld. De Anemonen zijn nu uitgebloeid, maar het Steenanjertje en de Nepeta hebben het alweer overgenomen.

 

 

De Brimstone Tuin, die nog volop in aanleg is, begint ook al leuke delen te krijgen. Vooral de planten die vorig jaar zijn gekweekt doen hun best.

 

 

Een impressie van dichtbij.

 

 

De Brimstone Tuin is bedoeld als hedendaagse ‘Cottage Garden’. De grond in de borders mag niet meer te zien zijn en het moet een bloemenzee gaan worden. En dan vooral met heel veel verschillende planten. Dat doel is nog lang niet bereikt. Dat duurt zeker nog een jaar of twee, drie voordat het er een beetje op gaat lijken.  Dat geeft niets, het is juist leuk om al het zelf gekweekte spul tot ontwikkeling te zien komen. Er staat nog volop klaar om mee te gaan doen en het zaad voor de volgende kweekronde is al aangeschaft.