Archief voor mei 22nd, 2008

Fruit Ladies

donderdag, mei 22nd, 2008

 

In Gambia waren vriendin J. en Brimstone niet steeds de hort op. Soms waren ze op het prachtige zandstrand van ‘The Smiling Coast’ van The Gambia. Ver hoefden ze daarvoor niet te gaan vanuit hun hotelkamer konden ze de Atlantische Oceaan al zien.

 

 

Het strand is breed en op de meeste plaatsen heel erg rustig. Alleen ter hoogte van de hotels en een enkel strandrestaurant liggen toeristen te ‘bakken’. Maar ook daar is het niet vreselijk druk.

 

 

 

In de omgeving van de hotelstranden zijn natuurlijk veel mensen te vinden die iets willen verkopen. Jonge mannen bieden ‘echte’ Rolex horloges aan of superbe zonnenbrillen. 
Maar het leukste zijn toch de ‘fruit ladies’. Zij mogen niet op het hotelstrand komen. Wel mogen zij voor het toeristengedeelte langs de waterlijn hun koopwaar aanbieden. B & J waren goede klanten. Het fruit dat de ladies verkochten was heerlijk en spotgoedkoop. Kleine zoete banaantjes, mango’s, als je dat wilde ter plekke eetklaar gemaakt. En vooral de zelfgemaakte pindakoeken vonden bij B & J gretig aftrek. 
Maar het was niet alleen al dat lekkers waardoor de fruit ladies leuk waren, de meeste waren vrolijke en gezellige vrouwen, die altijd in waren voor een gezellig kletspraatje. Lekker op je handdoek bij hun aan het water zitten vond Brimstone veel leuker dan op een zonnenbed tussen de toeristen liggen. Er werd veel meer gelachen!

 

 

 

Deze vrouw was Brimstone’s vaste kwebbelvriendin. Dit is voor haar een speciale foto. Een dag eerder had Brimstone gevraagd of ze een foto van haar mocht maken, dat mocht, maar liever morgen. Op de dag dat het gevraagd werd droeg ze een gewone rok en een oud geel shirtje, dat droeg ze eigenlijk altijd, maar voor de foto wilde ze graag een mooie jurk aan. De volgende dag zat ze glunderend op Brimstone te wachten: "was dit niet veel mooier voor een foto?".

 

 

En dit is een speciale vriendin van J. De foto is door J. gemaakt een stukje van het hotelstrand vandaan. De plek waar de fruit ladies even lekker rustig in de schaduw kunnen zitten. J. had wat babykleertjes voor de kleine vent.

 

 

En hiermee is Brimstone gekomen aan het eind van het laatste log over de Gambiavakantie van maart 2007. Maar dit zal niet het laatste zijn over Gambia dat op dit weblog verschijnt. Een nieuwe reis is al gepland. Brimstone en vriendin J. gaan in november opnieuw naar The Gambia!

 

Dit keer wordt het een rondreis. Slechts de eerste en de laatste dag in een hotel aan de kust. De overige dagen een tocht door het binnenland met overnachtingen in lodges. De rode lijn geeft de route aan.

 

Alle Gambia 2007 logs op een rij

The Gambia - The first encounter