Archief voor mei 25th, 2008

Nieuwe tuinruimte

zondag, mei 25th, 2008

 

Er stonden drie flinke Laurierstruiken aan de zijkant van het achterste hondenveldje. Maar eigenlijk waren ze al op sterven na dood. Vorig jaar maskeerde de eenjarige Hop dit nog enigszins. Maar gister zijn Brimstone & Co begonnen met het rooien van de boel.

 

 

Ze wisten dat de struiken veel ruimte in beslag namen, maar toch was er nog verbazing over hoeveel het in feite was. Er is nu een flinke open ruimte en een hele leuke doorkijk naar het andere tuindeel en de weg die over de es loopt.

 

 

Die ruimte zal in juli, als het weer wil meewerken, allereerst gebruikt worden voor een klein tuinfeestje. En daarna wordt begonnen met de aanleg van een zo natuurlijk mogelijke poel met daar omheen weer borders. In het hoofd zat een klein poeltje, maar die plannen kunnen worden bijgesteld, de plek waar hopelijk kikkers, padden, salamanders en wie weet ringslangen een thuis gaan vinden, kan best wat groter gaan worden.

 

 

De laatste Laurierstruik, die alleen bovenin nog een pruikje had, is er vandaag uitgegaan. Omdat het zachte meiregentje niet van wijken wist is daar geen foto van gemaakt. Maar dit stukje tuin zal zeker nog eens aandacht krijgen op het Brimstone weblog.

Het afvalhout gaat dit keer overigens niet naar de hondentakkenberg, die is nog erg hoog. Het grootste deel gaat door de hakselaar, de snippers worden gebruikt om de zanderige gedeelten van de hondenveldjes te bedekken. Mooie rechte takken worden bewaard om gebruikt te worden voor pergola’s en klimsteun voor planten. Het is leuk om daar weer een eigen bestemming voor te hebben.