Archief voor juni 11th, 2008

Spuitbeton en spiegels

woensdag, juni 11th, 2008

Op Camping de Blauwe Haan in Uffelte begint de ‘Plaggenhut’, één van de twee Art Houses, steeds meer vorm te krijgen. De buitenkant is vervaardigd van spuitbeton. Het heeft op een grappige manier het uiterlijk van een vervallen woninkje.

 

 

De ontwerper van dit kunstwerk, Teun Hocks, maakt met dit huis een kinderfantasie van hem waar, een armoedig oud huisje, maar zodra je binnen bent  blijkt dat schijn bedriegt, er gaat een onverwachte wereld voor je open. En die wereld wordt dan gerealiseerd in de zeecontainers die onder het huisje zijn aangebracht. Het is de bedoeling dat die strak, modern en van alle gemakken voorzien worden ingericht, geheel in tegenstelling tot  het huisje aan de oppervlakte.

 

 

Het tweede Art House dat op het kampeerterrein gerealiseerd wordt is ontworpen door Wouter van Dijk. Het heet ‘the falling house’. De bouw is nog niet zo ver gevorderd.

 

 

Het wordt een langgerekte ruimte. In het Uffelter Dorpsnieuws werd het ontwerp omschreven als een omgevallen pak vla waarvan een hoek in de aarde is blijven steken. Dat gaat dan voor de vorm gelden, de buitenwanden krijgen niets vlapakkerigs, die worden geheel bedekt met spiegels zodat het huis in de omgeving wegzinkt.