Archief voor juni 14th, 2008

Een moppie tuinfluiten

zaterdag, juni 14th, 2008

 

Een vrolijk tuindeuntje blazen, daar was het weer voor vandaag. De graspaadjes zijn in harmonie gebracht. En Brimstone heeft weer wat zelf gekweekte plantjes aan het concert toegevoegd. Die plantjes zijn nog zo ieniemienie dat je ze op de foto’s amper ziet , maar dat komt wel, misschien spelen ze volgend jaar wel de eerste viool.

 

 

Er is nu nog veel te veel onbeplante aarde te zien, maar dat is een kwestie van geduld. De volgende ronde plantjes gaat binnenkort gekweekt worden. En verder is het nu vooral kijken naar de planten die in bloei gekomen zijn. En da’s leuk! Vaste planten die vorig jaar nog maar een zaadje waren staan nu vrolijk hun liedje te zingen en sommige eenjarigen beginnen ook al lekker te hummen.

 

 

Dit is de eerste Gaillarda ‘Bremen’ die het hoogste lied zingt en wat is ze mooi.

 

 

Hier staat ze in haar ensemble, ze is de eerste van haar bandje. De Anthirrhinum majus kleurt nu gelukkig  naar rood/geel. Zo was het in de compositie ook bedoeld. Dat harde roze is mooi, maar dat stukje Brimstone Tuin moet een vlammende aria worden met rood, knaloranje en opspringend geel.

 

 

Brandende liefde, zo hoort een romantische aria te zijn en deze Lychnis chalcedonia doet enorm haar best om de rol van Prima Donna te veroveren.

 

 

Tussen de leden van zo’n orkest zijn er altijd wat stekeligheden en als ze er niet zouden zijn dan zorgt Brimstone zelf  wel voor wat leven in de brouwerij. In deze harmonie heeft ze de Silybum marianum "adriana" aangeplant. Haar Nederlandse naam is heel liefelijk Mariadistel, maar oei wat zijn de stekels van deze eenjarige scherp.

 

 

Dit is de bloem in de knop, er moet een witte schoonheid uit gaan komen. Alhoewel je nu niet je vingers aan haar moet wagen.

 

 

Silybum marianum "adriana"  staat niet in een groepje maar moet solo aan de rand van het steencirkeltje haar plek in de top gaan veroveren. De mooie blauwe tonen van de Salvia Nermosa helpen haar. Een echte Salvia, niet op de voorgrond maar een onmisbare zangeres in het achtergrondkoortje.

 

 

Het slotaccoord van dit moppie, de eenjarige Cerinthe major  Yellow Candy. Helaas niet al te lang te horen, maar wat een gouden keeltje heeft ze.

 

Een mooie wedstrijd

zaterdag, juni 14th, 2008

 

Toubab is aan sok!

 

 

Onze sokkenheld brengt een tweede in het spel.

 

 

Georgia voert een tackle uit in het strafsokkengebied.

 

 

Sportief wordt het bijgelegd.

 

 

Tijd voor rust.