Archief voor juni 22nd, 2008

Girlpower

zondag, juni 22nd, 2008

 

De drie laatste nieuwe huisgenoten, Georgia, Gwenneth en Caitlin zijn meisjes. Brimstone & Co vonden het wel leuk om het weer wat in balans te brengen, dus toen ze op zoek gingen naar een kitten was dat naar een katertje. En dat katertje werd Toubab.

 

 

Toen hij werd opgehaald zag ie er gezond uit, levendig, mooie schone oogjes en een schoon kontje. Naar dat laatste is gekeken, maar een stukje verder niet. Waarom zou je dat controleren de fokster bood hem aan als katertje.

Maar van de week toen Toubab lekker op de rug met Brimstone lag te spelen, zag ze ineens dat er wat miste voor een katertje. Nog een keer kijken en voelen, samen nogeens kijken. Zelfs Georgia kon er niets anders van maken: Toubab is een meisje.

 

 

Huize Brimstone & Co krijgt steeds meer girlpower. Er zijn weliswaar 5 reuen, maar die moeten het opnemen tegen 12 meiden.

En Toubab? Die vindt het allemaal best. Of  wordt ze zich nu toch bewust dat ze tot de sterke vrouwelijke kunne behoort en oefent ze in nuffig kijken?

 

 

Vruchtbaarheid, liefde en wellust

zondag, juni 22nd, 2008

 

De twee gigantische lindebomen voor Huize Brimstone & Co staan in bloei. En al zijn de bloemen niet heel erg opvallend, het gezoem van alle bijen en hommels is dat zeker wel. Mensen die langswandelen kijken verbaasd omhoog naar waar dat geluid vandaan komt.

 

 

De lindebloei produceert veel honing, voordat er geraffineerde suiker werd geproduceerd was de boom dan ook erg belangrijk als bron voor zoetstof.

Lindebomen kunnen erg oud worden tot wel een paar honderd jaar. Hoe oud deze twee bomen zijn weet Brimstone niet, wellicht zijn ze geplant toen het huis begin 1900 werd gebouwd. In ieder geval stonden ze in 1979 al als twee bakens voor het huis.

 

 

Hun omvang is wel ruim toegenomen. Dit jaar of volgend jaar moeten ze dan ook iets worden teruggesnoeid, maar wel met beleid, want Brimstone & Co zijn trots op hun twee blikvangers.

Al in vroegere tijden werden ze als belangrijk beschouwd. Bij de Germanen en Kelten was de linde een heilige boom. Het zou ook een verblijfplaats zijn voor Freya, de godin van de vruchtbaarheid, de liefde en de wellust. Bovendien zou de geest van de lindeboom huizen beschermen. Huize Brimstone & Co staat er dus goed op.