Archief voor juli 30th, 2008

Elly’s erf

woensdag, juli 30th, 2008

 

Als Brimstone al zou denken dat haar pottentuin wat is, dan zingt ze meteen een toontje lager als ze  bij overbuurvrouw Elly een kopje koffie gaat drinken. Elly’s erf staat helemaal vol met planten in potten.

 

 

De koffie wordt bijna koud, omdat er zoveel te zien is. Niet alleen planten, maar ook  ’oh, wat mooi’ en ‘ha, wat leuk’ voorwerpen, die deel uitmaken van deze tuin in potten.

 

 

Op Elly’s erf staan niet alleen eenjarigen, maar ook vele vaste planten die op deze manier weelderig groeien en bloeien.

 

 

Groen kan altijd meer groen gebruiken, dat laten deze flessen zien. Ze zijn leeg, Brimstone heeft dat nog even gecheckt, want ze weet dat Elly ook heerlijke vruchtenwijn kan maken.

 

 

Varens, waterplanten ‘you name it, she got it’. Tussen de vele planten zijn ook nog twee vijvertjes verwerkt (niet op de foto, foutje dat nog wordt goedgemaakt), eentje zelfs met Koikarpers.

 

 

Het zijn bijna borders. Inspiratie voor eigen terras, balkon of erf……… is ruim voorhanden.

 

 

Het bloemrijke erf scheidt de boerderij van de schuur. En deze schuur is ingericht als Elly’s galerie.

 

 

Het beschilderen van gebruiksvoorwerpen met honden, katten en andere dieren is één van Elly’s vele hobbies. Misschien overbodig om te vermelden dat in Huize Brimstone & Co al lang zo’n doos met een Beaglehoofd erop staat.

 

 

 Tussen de volière en het bakhuisje met de stektafel door gaat het pad naar ‘De Tuinen van Uffelte’ , het domein van buurman Gerrit. Maar daarover in een ander log meer. En dan loopt Kelly met haar knuffel vast weer gezellig mee.