Archief voor december 28th, 2008

Startschot voor het ‘keukenproject’

zondag, december 28th, 2008

 

Een culinair log? Dat wordt het niet, alhoewel pannenkoeken erg lekker zijn. Het startschot klonk vandaag voor het opknappen van de keuken.

 

 

Toen we in mei 2005 in Huize Brimstone & Co gingen wonen, zijn we er zo ingetrokken. Voor de honden hadden we alles wel opgeknapt, de ruimtes voor ons zelf zouden daarna wel volgen. En dat gebeurt ook beetje bij beetje. Het grootste probleem is tijd.

 

 

De aanschaf van ‘Brocantje’  gaf de push om aan de keuken te beginnen. Je kan zo’n kast wel in een mooie flitsende kleur gaan verven, maar om hem dan vervolgens tegen 35 jaar oud behang aan te zetten is de spreekwoordelijke vlag op een modderschuit.

Het wordt een twee maanden plan, 1 maart (of daaromtrent) moet de keuken klaar zijn. En daarbij geen gestress over levertijden, keukenaannemers en wat daar meer bij hoort, maar gewoon met dat wat er staat, wat eigen timmerwerk en veel potten verf. Nou misschien nog een lief klein zusje voor Brocantje, een kastje in dezelfde stijl voor boven het aanrecht.

 

 

Van de eerste muur is het behang af, gaatjes zijn gedicht en de sponningen en plinten geschuurd.

 

 

Maar waarom is ooit iemand begonnen de onderkant van de muur blauw te verven?

 

Inzitten

zondag, december 28th, 2008

 

De Kärcher was al ettelijke keren opgeknapt met nog werkende onderdelen van zijn voorganger.

 

 

Maar gistermiddag gaf ie definitief de pijp aan Maarten. Een gebeurtenis van het formaat rampje in het huishouden van Brimstone & Co.

 

 

Gelukkig had Karwei ze op voorraad. Een mooie nieuwe gele Kärcher kon zijn intreden doen.

 

 

En er was gelijk iemand zo bereidwillig om hem even in te zitten. Nou is ie klaar voor gebruik.