Archief voor januari 10th, 2009

Hoe gaat het in de keuken?

zaterdag, januari 10th, 2009

Eind december is in Huize Brimstone & Co een begin gemaakt met ‘het keukenproject’. Omdat Brimstone wat handiger wil worden met klussen gaat ze het allemaal zelf doen. Natuurlijk wordt er raad ingewonnen, mag er bij sommige klusjes een handje worden toegestoken, wordt er zeer zeker kritisch toegekeken en verschijnt er af en toe een frons als alle plannen worden aangehoord. Het geklus vindt plaats in de uurtjes die overschieten en dat zijn er niet zo gek veel, maar er is al resultaat.

 

 

Er is één hoek wit. Het plafond lijkt nu wel bruin, voordat aan de volgende muren wordt begonnen, krijgt dat eerst volgend weekend een witkwast. 
De deur links is nog niet echt mooi gedekt, het bruin blijft er nog wat doorschijnen ondanks twee laagjes verf. Het volgende bruin geschilderde hout dat wit moet worden krijgt eerst een lik grondverf, dat spaart weer uit op de best wel prijzige verf. Deze deur blijft even zo, want hij wordt toch verwisseld met de deur uit de gang.

 

 

Tussen de huiskamer en de keuken komt deze deur met glas veel meer tot zijn recht. De deur wordt niet gebruikt, de keukenkast staat ervoor.

 

 

De nu wit geverfde deur zal daar maar een klein stukje bovenuit piepen. En de bruine andere kant past beter in de gang.

De zaterdag was eigenlijk bedoeld om een begin te maken met Brocantje, maar de tijd ging veel te snel, het was zo weer halverwege de middag. Om toch nog wat aan het keukenproject te doen, is alvast begonnen met het schuren van kleine dingetjes die ook in het rood/wit moeten gaan passen.

 

 

Kussenkatten

zaterdag, januari 10th, 2009

 

Op de grote tafel in de huiskamer ligt een kussen voor de katten.  Ze maken er graag gebruik van om te slapen of zomaar vanuit een luxe positie naar buiten te kijken. Toen Toubab nog een kitten was, pasten ze er met gemak samen op, nu is er net te weinig plek voor Georgia’s kontje.

 

 

Georgia vindt het niet erg. Het blijft gezellig zo met z’n tweetjes.

 

 

Bovendien gaat het zwarte duveltje toch weer gauw op zoek naar kattenkwaad, dan heeft ze het kussen weer voor zich alleen.