Archief voor januari 24th, 2009

Tussen de berkjes

zaterdag, januari 24th, 2009

 

Het tuinvirus begint  alweer een beetje te kriebelen. Echt in de tuin aan de slag is nog te vroeg, maar het zaad voor de eenjarigen is al besteld. Allerlei plannetjes van de vorige zomer borrelen weer op. Eén van die ideetjes is om tussen de berkjes aan het eind van de tuin een interessant ornament of beeld te plaatsen. Nu is het een mooie tijd om op onderzoek uit te gaan.

‘Diverse Pluimage’ in Dieverbrug is een sfeervolle winkel in een oude boerderij. Het is een paradijsje vol met interieurhebbedingen en stoere buitenkleding. Hand stevig op de knip dus, niet dat dat Brimstone is gelukt, die twee houten katten kon ze er niet laten zitten.

 

 

Achter de boerderij ligt een flinke tuin, de buitenwinkel, waar het echte onderzoek kon beginnen. Een kleine greep uit al het moois.

 

 

Heel mooi, maar niet voor tussen de berkjes. Alhoewel er genoeg plekken zijn waar ie past in de Brimstone tuin, op de verlanglijst dus.

 

 

Moeder en kind, vertederend en mooie lijnen die het goed doen in de tuin.

 

 

Beelden die hun eigen bloemen al meenemen en waaraan veel is te beleven.

 

 

Rust en contemplatie in een stijl die doet denken aan Art Deco.

 

 

 

Nog meer beschouwing, maar uit een andere cultuur. ‘Vroeger, toen Brahmadatta over Varanasi regeerde, was de toekomstige Boeddha wedergeboren als een olifant.’

 

 

En waarschijnlijk nog meer religie. Welke weet ik niet, maar het is een echte bosman met z’n bladerenkraag.

De keuze voor tussen de berkjes is al gemaakt. Maar of het beeld er deze zomer al staat is nog de vraag, want er moet eerst nog flink gespaard worden.

 

Katten op de kast

zaterdag, januari 24th, 2009

 

Twee nieuwe bewoners in Huize Brimstone & Co. Aanwinsten voor de kattenverzameling in hout en steen.

 

 

Dag Hatschi, hallo Pontiac

zaterdag, januari 24th, 2009

 

De Daihatsu Feroza, roepnaam Hatschi, is tegen alle verwachtingen in niet door de APK gekomen. Ze zou nog wel gerepareerd kunnen worden, maar daar hing een flink prijskaartje aan. We hielden veel van haar, maar dat werd te gek. Ze is naar sloop, ons stoere alleskunnertje.

Haar vervangster hebben we vanmorgen opgehaald. Geen Japanse, geen 4 x 4, maar een pronte Amerikaanse dame.

 

 

Met een heel ander smoeltje, een gladde lange neus en een gestroomlijnd voorhoofd.

 

 

En vooral heel veel ruimte, je kunt er met z’n zevenen in. Maar binnenkort gaan de twee achterbanken eruit, want er moeten Beagles in kunnen en stenen en tweedehands kasten en tuinaarde en……………………………….

 

 

Het aanhangertje hebben we niet nodig meer bij onze Pontiac Transsport. Hoe ze gaat heten? Gewoon Pontie.