Archief voor juni 17th, 2009

Lonesome cowboy

woensdag, juni 17th, 2009

 

In een ‘onontgonnen’ gedeelte, wat dit of volgend jaar ook  Brimstone Tuin gaat worden, staat deze Malva Sylvestris "magic hollyhock"  zomaar onbedoeld, mooi te zijn. In 2007 had ik planten uit zaad opgekweekt en in de border gezet. Daar hebben ze mooi gebloeid , maar het jaar erop waren ze verdwenen. Nou kan dat, want deze Malva is niet echt een betrouwbare vaste plant, hij kan maar het beste als eenjarige worden toegepast.

 

 

Helemaal weg was ie toch niet. Vorig jaar groeide op deze plaats een klein exemplaar, een zaadje van de borderplanten was gaan pionieren op deze flink beschaduwde plek.

 

 

En nu in juni staat ie bijna twee keer zo groot te bloeien dat het een lieve lust is. Ik moet maar zaad verzamelen van deze doorzetter en het volgend jaar nog eens in de borders proberen, want ik vind hem mooi……………………

 

Klaar voor het echte werk

woensdag, juni 17th, 2009

 

Op de kweektafel staat een flink aantal vaste plantjes te trappelen om de stap naar de echte tuinwereld te wagen. Vandaag is het een mooie dag om er een stel te gaan verhuizen. Nu fijn de zon en de komende dagen een regenbuitje, kunnen ze lekker wortelen.

 

 

Beagle bakken

woensdag, juni 17th, 2009