Archief voor juni 20th, 2009

Tuinverven

zaterdag, juni 20th, 2009

 

De regenwolken dreven vandaag af en aan. Gelukkig loosden ze af en toe hun natte vracht. De tuin had daar behoefte aan. Met de zon die zich tussendoor ook liet zien was het groeizaam weer.

 

 

De jonge plantjes in de pottentuin profiteerden er volop van, je zag ze bijna groeien.

In de tuin werken kon natuurlijk wel, alleen schiet het niet op als je steeds binnen moet gaan schuilen. Ik heb voor vandaag dus maar een ’schuurklus’ uitgezocht, zodat ik achter elkaar aan de gang kon blijven.

 

 

Het in de grondverf zetten van een ‘Friezenbank’. Het bankje, het is maar een kleintje met een breedte van 122 cm, komt achter in de tuin tegen de schutting bij de Berkenboompjes. In de schaduw, een lekkere zit op een warme dag. De grond op die plek is niet echt vruchtbaar, daarom komen aan weerskanten van het bankje houten plantenbakken in dezelfde kleur, met daarin schaduwplanten, vooral klimmers die de saaie schutting mogen opvrolijken.

 

 

Over de grondverf komt een laag zacht gele, strandgeel staat op de pot, buitenverf. Ik wil de laag verf er niet te dik op zetten, het wit van de grondverf mag er nog hier en daar door schemeren.

‘Ambtenaren zijn grijze ……………’, wat zou daar nou toch staan onder dat plankje? Ik zag het pas op de foto, dus van opzet is geen sprake, zo ben ik niet ;-)

 

Boomerkapsel

zaterdag, juni 20th, 2009

 

Het was weer eens tijd om het kapsel van Gwen onder handen te nemen. Veel zin had ze er niet in, want ze liep juist zo lekker buiten te rommelen. Maar vooruit, omdat ik het zo lief vroeg wilde ze wel een half uurtje min of meer stil zitten.

Zo, het is gepiept en het uitzicht is ineens veel beter. Huppakee, naar buiten, schooien in de modder en plassen.