Archief voor juni 21st, 2009

Because I am a Girl

zondag, juni 21st, 2009

 

Met de campagne Because I am a Girl komt Plan Nederland voor meisjes op. Plan zorgt ervoor dat meisjes naar school kunnen, bouwt scholen en leidt leerkrachten op. Plan vecht ervoor dat meisjes niet worden besneden en voorkomt dat ze als kind worden uitgehuwelijkt. En Plan leert meisjes op te komen voor hun rechten en dringt er bij regeringen op aan dat alle kinderen dezelfde onderwijskansen krijgen.

Het leven van een meisje in een ontwikkelingsland is onzeker. Elke levensfase brengt nieuwe uitdagingen. Jij kunt meisjes helpen die uitdagingen aan te gaan. Sponsor meisjes en sta hen voor een langere tijd bij. Zorg samen met Plan ervoor dat zij dezelfde onderwijskansen als jongens krijgen. Dat ze gezond opgroeien, in een veilige omgeving. Maak hen bewust van hun mogelijkheden en help hen een eigen inkomen te genereren. Zodat zij als jonge meisjes bouwen aan een toekomst als zelfstandige vrouwen.

Je kunt dat doen door één van de meisjesprojecten van Plan te sponsoren, klik op de onderstaande button om meer over de meisjesprojecten te lezen en je aan te melden.

 

 

 Zelf heb ik er voor gekozen de 6 jarige Racheal uit Oeganda een steuntje in de rug te geven.

 

 

Mijn maandelijkse sponsorbijdrage komt ten goede aan haar gehele gemeenschap. Maar door kaarten, brieven en af en toe een klein presentje kan ik haar laten weten dat ik aan haar denk en haar wil steunen.

Als je in plaats van of naast een project ook een meisje in een ontwikkelingsland wilt sponsoren, onder de volgende button vind je het aanmeldformulier.

 

 

Omdat Racheal voor de foto waarschijnlijk haar mooiste jurk heeft aan getrokken nog een foto ten voete uit, samen met haar moeder Nangobi.

 

 

 

 

Zondag kliekjesdag

zondag, juni 21st, 2009

 

Af en toe een kliekje is zo lekker! Maar met z’n dertienen de kliekjes van twee mensen delen is niet echt een vetpot.

 

 

Daarom dikken we af en toe een kliekje een beetje aan zodat het echt wat wordt, zoals vandaag gehaktballen met jus en brood. En echt er blijft geen kriemeltje over.

 

 

Maar ook flink wat broodjes bal raken een keer op.

 

 

En dan moet er toch één zich opofferen om de pan uit te likken. En vervelend dat Charlie dat vond.