Archief voor juni 22nd, 2009

Losse haartjes

maandag, juni 22nd, 2009

 

Onze Beagles zijn heel veel buiten, ook in de winter. Bij de meeste is dat te merken aan hun vacht. Er ontwikkelt zich een ondervacht, vooral het haar op hun billen en bij hun kraag kan dan een warme jas worden. In het voorjaar raken ze die weer kwijt. Als je dan flink met je handen door hun vacht raust, vliegen de vlokken haar om je oren. Ik doe dat geregeld. Nu aan het begin van de zomer zijn ze bijna door de rui heen, maar voor de laatste losse haartjes hebben ze gister allemaal een lekkere borstelbeurt gekregen. Als eerste was Fe aan de beurt.

 

 

Na afloop even knuffelen. Fe vindt het heerlijk om haar neus een tijd tegen je mond te drukken, ze neemt dat altijd heel serieus.

 

 

Liesje kijkt of Fe er een beetje netjes uitziet. En dan wil zij natuurlijk ook wel een gefatsoeneerde vacht.

 

 

Nou is Liesje zo’n beetje de enige die weinig tot geen ondervacht ontwikkelt, maar dat geeft niet, het blijft leuk die speciale aandacht.

 

 

Caitlin, ons Cavkootje, heeft ook een ondervacht, dus zij moet er ook aan geloven. Borstelen vindt ze echt afschuwelijk, maar nu ze zag dat alle Beagles het leuk vonden wilde zij wel even stilzitten.

 

 

Sleipnir waarschuwt dat hij nog niet aan de beurt is geweest.

 

 

En dit bedankje had hij in petto, gelukkig maar dat hij niet is vergeten, want zo’n lebber wil je niet missen.

 

 

Tenslotte Kilroy, onze oudste Beagle, hij is alweer elf.

 

 

Een lebber van zijn zoon Sleipnir is niet te versmaden, maar voor de lieve blik van Kilroy doe je ook alles.