Archief voor juni 24th, 2009

Stoelendans

woensdag, juni 24th, 2009

 

Een jaar of drie geleden vonden we deze eettafel bij de Kringloopwinkel in Steenwijk. Precies de tafel die we zochten.

 

 

De zes stoelen die erbij stonden hebben we ook gekocht. Best leuke dingen en ze kwamen bij mensen vandaan die een hond hadden, in sommige poten stonden hondentandjes, dat paste wel bij ons. Alhoewel de stoelen en de tafel wat betreft hout overeenkomen, horen de stoelen niet echt bij de tafel, het was altijd een heel gerommel om ze alle zes goed onder de tafel te schuiven.

 

 

Gisteravond kreeg ik een reclamemail van Neckermann, verschillende woonartikelen waren in de uitverkoop. En daar stonden ze, de stoelen precies naar mijn smaak. Na heel kort overleg, we vonden ze allebei prachtig, direct besteld. Vanmiddag werden ze al thuis bezorgd.

 

 

Eén van de zes is een stoel met armleuningen, die leuk aan de kop van de tafel staat. Hij kan eronder geschoven worden, maar ook wat meer mee doen als woonkamerstoel om even op neer te ploffen. De muur tussen de ramen en de kozijnen moeten nog onder handen genomen worden. Het plan is om dat in gele tinten (net als de dan aan te schaffen nieuwe gordijnen) te doen, de stoelen zullen dan nog beter tot hun recht komen.

 

 

Georgia en Toubab is al verteld dat dit geen nieuwe krabpalen zijn, om dat te onderstrepen staat de plantenspuit duidelijk in het zicht.

En de oude stoelen? Die verhuizen zolang naar de houtzolder. Misschien krijgen ze als geheel een nieuwe functie en anders kunnen de onderdelen vast wel weer dienst doen voor het een of ander.