Archief voor juni 27th, 2009

Het Friezenbankje

zaterdag, juni 27th, 2009

 

Het friezenbankje heb ik van de week geschilderd. Zoals duidelijk op de ‘bouwtekening’ staat zijn er twee personen nodig om het in elkaar te zetten, daarom zijn we vanmiddag samen aan de slag gegaan.  Het viel ons alles mee. Vaak passen dit soort bouwpakketten niet echt precies, ‘in een vloek en een zucht’ klaar is dan meestal een eufemisme. Maar dit stond zo, zonder zuchtje en er is geen onvertogen woord gevallen.

 

 

Het effect tegen de sombere schutting is precies wat ik me ervan had voorgesteld. Het licht op en geeft een vrolijk accent. Nu aan de slag met de twee plantenbakken, die aan weerskanten komen. Eén ligt al klaar in de schuur om komende week in verloren uurtjes in de verf te zetten.

 

 

Naast de deur

zaterdag, juni 27th, 2009

 

Naast de deur van Huize Brimstone & Co staat een piepklein fruitwinkeltje. We kunnen ons maal er niet helemaal mee doen, eigenlijk alleen lekker snoepen zo in het voorbij gaan. Behalve deze heerlijke aalbessen staan er wat aardbeien, tomatenplanten, een pril appelboomtje en een druif die dit jaar net begint te groeien. Oh ja, en ook nog boerenkool

 

 

Maar het zijn toch vooral planten die met hun bloemen of mooie blad de boel moeten opvrolijken. Er zijn wat vaste planten die nu al vlammen.

 

 

Zoals deze Salvia met op de achtergrond Hypericum, die nog gele bloemen heeft maar ook al rode besje die in de loop van de zomer naar pikzwart verkleurren.

 

 

De hoop gaat vooral uit naar de eenjarigen, die de groei er goed in hebben. Deze mooie rooie is Amaranthus ‘Hopi Red Dye’, in juli/augustus draagt ie prachtige overhangende pluimen.

 

 

Nu steelt de vaste Kokardebloem (Gaillarda Bremen) nog de show.

 

 

Waarbij ze geflankeerd wordt door de bloei van de Hosta en een eindje verder een Digitalis, die z’n best doet in een potje.

 

 

En zo ziet het er naast de deur uit.