Archief voor juli 5th, 2009

Ruimte voor de druif

zondag, juli 5th, 2009

 

In de Brimstone Tuin was het vanmiddag te warm om te werken. Nou zou dat een mooi excuus geweest zijn om lekker met een boek op het gele bankje te gaan zitten lezen, maar dan knaagt er toch wat. De pottentuin had ook een flinke onderhoudsbeurt nodig en daar was tenslotte gedeeltelijk schaduw.

 

 

Er moest het een en ander gereorganiseerd worden. Zonnenbloemen, die al flink uit de kluiten zijn gewassen, naar achter, andere planten, die wat kleiner blijven meer vooraan, tomaten opbinden, vegen tussen de potten. Maar het belangrijkste, de druif (Vitis ‘Boskoop Glory’) een klimrek geven. Die Boskoopse begon zich namelijk in de zoektocht naar houvast innig te verstrengelen met andere planten.

 

 

Om de chaos, die bij reorganisatie hoort, positief te kunnen blijven zien, was de brievenbus omgebouwd tot tijdelijke buitenbar. En omdat we er geen personeel voor hadden aangenomen mocht er worden gerookt.

 

 

Terwijl ik aan het rommelen ben met de potten, is het druivenklimrek in elkaar gezet. Een eenvoudige, lichte constructie van bamboestokken, maar heel effectief.

 

 

Om Glory die juiste weg in Uffelte te wijzen bind ik de ranken voorzichtig aan het rek. Over een paar dagen zullen haar vele handjes het rek zelf vastpakken.

 

 

Alle planten hebben weer een plek en met een flinke plens water kunnen ze er weer tegen.