Archief voor juli 16th, 2009

Bloemenweitje

donderdag, juli 16th, 2009

 

Een gedeelte van de tuin ligt er nog als grasveld bij. Misschien wordt dat volgend jaar ook bij de Brimstone Tuin getrokken, de plannen zijn er al, alleen de tijd voor de uitvoering is nog wat karig.

 

 

Op een gedeelte van die grond heb ik in het late voorjaar zaad van een ‘wild bloemenmengsel’ uitgestrooid. Dat had ik van mijn moeder gekregen, zij had het bij Lidl gekocht. Ik verwachtte er niet veel van. Zeker niet omdat het bij een supermarkt vandaan kwam, want mijn ervaringen met Lidl- en Aldiplantjes zijn niet slecht, maar vooral omdat het grasveldje weinig zon krijgt. ’s Morgens heel even een paar straaltjes en in de namiddag wat.

 

 

Maar het zaad begon toch te ontkiemen. En nu is het toch zo’n leuk stukje, ik ga elke dag kijken welke bloemetjes er weer bij zijn gekomen. Als ik volgend jaar nog niet aan mijn plannen toekom is dit zeker voor herhaling vatbaar. En wie weet zaait het een en ander zich ook  spontaan uit. Het bloemenweitje is nu een klein strookje langs het achterste speelveld van de honden.