Tussen de berkjes

 

Het tuinvirus begint  alweer een beetje te kriebelen. Echt in de tuin aan de slag is nog te vroeg, maar het zaad voor de eenjarigen is al besteld. Allerlei plannetjes van de vorige zomer borrelen weer op. Eén van die ideetjes is om tussen de berkjes aan het eind van de tuin een interessant ornament of beeld te plaatsen. Nu is het een mooie tijd om op onderzoek uit te gaan.

‘Diverse Pluimage’ in Dieverbrug is een sfeervolle winkel in een oude boerderij. Het is een paradijsje vol met interieurhebbedingen en stoere buitenkleding. Hand stevig op de knip dus, niet dat dat Brimstone is gelukt, die twee houten katten kon ze er niet laten zitten.

 

 

Achter de boerderij ligt een flinke tuin, de buitenwinkel, waar het echte onderzoek kon beginnen. Een kleine greep uit al het moois.

 

 

Heel mooi, maar niet voor tussen de berkjes. Alhoewel er genoeg plekken zijn waar ie past in de Brimstone tuin, op de verlanglijst dus.

 

 

Moeder en kind, vertederend en mooie lijnen die het goed doen in de tuin.

 

 

Beelden die hun eigen bloemen al meenemen en waaraan veel is te beleven.

 

 

Rust en contemplatie in een stijl die doet denken aan Art Deco.

 

 

 

Nog meer beschouwing, maar uit een andere cultuur. ‘Vroeger, toen Brahmadatta over Varanasi regeerde, was de toekomstige Boeddha wedergeboren als een olifant.’

 

 

En waarschijnlijk nog meer religie. Welke weet ik niet, maar het is een echte bosman met z’n bladerenkraag.

De keuze voor tussen de berkjes is al gemaakt. Maar of het beeld er deze zomer al staat is nog de vraag, want er moet eerst nog flink gespaard worden.

 

12 reacties op “Tussen de berkjes”

 1. Marian zei:

  Heb je hier http://www.degriffioen.com/ al eens gekeken?
  Succes met sparen!

 2. Jetske zei:

  Jammer dat het zo duur is.
  De familie Pluim is volgens mij eigenaar van “Diverse pluimage”. Voorheen hadden ze een theeschenkerij en beeldentuin in Paasloo. Ze hadden daar een enorme en prachtige tuin met een heuse pingo. Ik mocht er altijd graag heengaan. Jammer dat ze hier weg zijn gegaan.

 3. curieuzeneuzemosterdpot zei:

  wat een mooie beelden, brimstone!

  de tuin is meer dan de moeite waard, maar die van jou hoeft niet onder te doen!

 4. Brimstone zei:

  @ Marian
  Bedankt voor de link. Ik vind hun gargoyles enorm geinig. De draakjes ben ik helemaal weg van. Dat kan een een leuk uitstapje worden naar Beesd. Er is ook nog een kwekerij bij, dus helemaal joepie :-)

  @ Jetske
  Ik weet de naam niet van de eigenaar, maar Pluim zou best kunnen kloppen. Ze zitten hier pas een paar jaar. Bovendien hebben ze wat met thee, want er is een apart kamertje waar hun theepottenverzameling staat opgesteld.

  Wat een pingo is heb ik opgezocht. Nooit geweten dat die hier in de omgeving voorkomen. Voor wie nu ook nieuwsgierig wordt:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Pingo

 5. ton zei:

  “De keuze voor tussen de berkjes is al gemaakt.” Maar welk beeld zal het worden?

 6. Jan K. zei:

  Wat een weelde …
  Als ik al dat moois zie, ben ik toch maar blij dat we een klein tuintje hebben. Dat scheelt niet alleen veel onderhoudswerk, maar er passen ook maar weinig beelden in … ;-)
  Ik ben benieuwd wat er t.z.t. tussen de berkjes zal verschijnen.

 7. tagrijn zei:

  Als de keuze al is gemaakt, ben ik toch benieuwd wat er straks tussen de boompjes komt te staan. Ik zou iets uit de Art-decohoek nemen.
  Konden die katten maar buiten staan! Die zijn toch leuk!

 8. Brimstone zei:

  @ Tagrijn
  We hebben dezelfde smaak als het op een beeld voor tussen de berkjes aankomt :-)

 9. my lovely cottage zei:

  bij mij begint het tuin gevoel ook weer enigszins te kriebelen. weet jij of ik nog heel even moet wachten met het snoeien van de klimrozen? groetjes en een heerlijke dag,
  yvonne

 10. Brimstone zei:

  @ my lovely cottage
  Ik zou nog even wachten, Yvonne. Maart/april is vroeg genoeg.

 11. kim zei:

  Tuinvirus…ik heb de achterliggende dagen elke dag weer een uurtje of twee in de tuin doorgebracht. Met wat gemengde gevoelens doordat ik em roch steeds afvraag hoe lang we hier nog kunnen wonen. Als ik lees hoeveel plaats je hebt voor grotere kunstwerken stel ik me voor dat je een gigatuin hebt. Heerlijk!
  Kim

 12. Alie zei:

  Als er nog zon tussen de berken door komt kan je ook aan glas denken. Prachtig met lichtval.
  O ja, de peperbus zat niet bovenop de ander, maar er naast. Het is een aardster en de ander lag opzij met zijn kraag naar boven.

Laat een reactie achter