Blommetjes van dichtbij

Bloemetjes van dichtbij bekijken is ook zo leuk. Aan tuinieren is (bijna) alles fantastisch.

 

Prunella grandiflora "Alba"

 

Penstemon alpinus

 

Linaria purpurea "Canon J. Went"

 

Geum Chiloense "Mrs. Bradshaw"

 

Papaver atlanticum "semiplenum"

 

Hieracium aurantiacum

 

Phyteuma orbiculare

 

12 reacties op “Blommetjes van dichtbij”

 1. Hendrika zei:

  Ken je alle planten bij Latijnse naam??

 2. Brimstone zei:

  @ Hendrika
  Dat zou ik best wel willen. Maar zover ben ik nog lang niet. Ik noteer elke plant die ik in de tuin zet op een plattegrond met de Latijnse naam.

 3. Margrietgeniet zei:

  Geweldig zoals je dat doet met die plattegrond en namen. Ik kan met (de door de hovernier gemaakte) plattegrond de planten nog niet terugvinden, maar ja, als manlief helpt met onkruid wieden sneuvelen er altijd wel een paar planten en tsja, die vind je dan dus niet meer terug :-). Je tuin ziet er heel erg mooi en kleurrijk uit. Vooral die hieracium vind ik prachtig, maar de rest eigenlijk ook.

 4. klaproos zei:

  ohhh jij hebt aardig wat beauties staan zeg.
  de anemoon heeft mijn voorkeur,

  misschien handig als je er ook de nederlandse naam bijzet:-)
  dat is wat eenvoudiger te onthouden voor oude dames as myself:-)

 5. fluitenkruid zei:

  Er zitten hele mooie tussen die ik nog niet kende, even onthouden. Niet leuke tuinklussen? Drie uur lang gras harken tijdens de werkbeurt op ons complex.. ik heb er nog 3 te gaan dit jaar ;-(

 6. Alie zei:

  Wat een bijzondere planten heb jij in je tuin en niet alleen bijzonder, maar ook heel mooi. Het grappige is dat ik wilde schrijven dat de eerste op een ratelaar lijkt, de bloemetjes op een dovenetel en de vorm op een brunel. Kijk ik in de Flora zie ik dat de brunel een Prunella is, zat ik er toch niet ver naast. ;-)

 7. Annette zei:

  Stoere havenvrouwen kunnen ook romantisch zijn, hoor! ;-) En super genieten van mooie bloemetjes, zoals de jouwe. De één is nog mooier dan de ander! Ik ga voor de Canon!

 8. Miriam zei:

  Tja, moet ik daar nou echt nog wat op zeggen? :) Helemaal mijn gedachte!

 9. Jan K. zei:

  Veel bloemen krijgen van dichtbij een extra dimensie, omdat je details ziet waar je anders vaak overheen kijkt. Bijkomend voordeel van dit soort close-ups is, dat je zelfs een postzegeltuintje als het onze flink groot kunt laten lijken … ;-)
  Vooral de vierde foto met “Mrs. Bradshaw” vind ik erg mooi.

 10. Jetske zei:

  Juist van dichtbij zijn ze erg mooi. Dat heb ik pas ontdekt met de macrolens.
  Maar ik weet dat het totale beeld bij jullie ook prachtig is.

 11. marl1 zei:

  Prachtig de Linaria! Maar ook het Havikskruid is altijd zo’n vrolijke en het rapunzeltje is zelfs over het hoogtepunt heen nog een eigenwijze mooie!

  Nu ben ik wel zeer benieuwd welke tuinklussen je toch ietsje minder vindt…..????

 12. Marian zei:

  Laat mij maar onderaan beginnen met de bolrapunzel, wat is ie moohooi!
  Het oranje havikskruid kwam bij mij ooit spontaan op in een van mijn vorige tuinen (haha) ik had geen idee wat het was, maar nu is er google en daar kom je toch een heel eind mee!
  Papavers (of zal ik toch maar zeggen klaprozen Klaproos?) daar krijg je toch nooit genoeg van, ze staan ook overal weer zo lekker te spetteren langs de wegen!
  Het nagelkruid doet het ook al zo goed bij jou, volgens mij zag ik er behoorlijk wat staan op de foto’s in je vorige logje!
  Dat vlasleeuwebekje vind ik een snoepie, hoe hoog wordt ie Brim?
  Lage slangekop, nou, dat vind ik nou geen naam, dan klinkt Penstemon tòch beter bìjna meegenomen vorige week, toch maar laten staan, je kunt tenslotte niet alles hebben (ofwel iets te wensen overhouden)
  En dan helemaal bovenaan bijenkorfje, het zal deze niet zijn, maar de kleine soort is een gruwel in je tuin, niet uit te roeien als het eenmaal aan het woekeren gaat, ziet er zo aardig uit, maar ondertussen. . . .
  Nou ik weet niet of Klaproos nog een keertje hier terugkomt, maar voila, alle Nederlandse namen voor de “oude” dame ;-)

Laat een reactie achter