Lonesome cowboy

 

In een ‘onontgonnen’ gedeelte, wat dit of volgend jaar ook  Brimstone Tuin gaat worden, staat deze Malva Sylvestris "magic hollyhock"  zomaar onbedoeld, mooi te zijn. In 2007 had ik planten uit zaad opgekweekt en in de border gezet. Daar hebben ze mooi gebloeid , maar het jaar erop waren ze verdwenen. Nou kan dat, want deze Malva is niet echt een betrouwbare vaste plant, hij kan maar het beste als eenjarige worden toegepast.

 

 

Helemaal weg was ie toch niet. Vorig jaar groeide op deze plaats een klein exemplaar, een zaadje van de borderplanten was gaan pionieren op deze flink beschaduwde plek.

 

 

En nu in juni staat ie bijna twee keer zo groot te bloeien dat het een lieve lust is. Ik moet maar zaad verzamelen van deze doorzetter en het volgend jaar nog eens in de borders proberen, want ik vind hem mooi……………………

 

5 reacties op “Lonesome cowboy”

 1. curieuzeneuzemosterdpot zei:

  hij is niet alleen mooi,
  hij is p r a c h t i g ! ! !

  wat een kleur ..

 2. Marian zei:

  Ze zijn hartstikke mooi, maar ik weet uit ervaring dat ze stilletjes aan verdwijnen. . . . .

 3. fluitenkruid zei:

  Hele mooie kleur, ik had een licht roze malva die spontaan was gekomen en dan weer verdwijnt. Dat zijn mooie cadeautjes!

 4. marl1 zei:

  Een imposante reus met prachtige bloemen!
  En als-ie het naar zijn zin heeft, zaait hij zichzelf rijkelijk uit…:-)
  Is ook bijna onuitroeibaar-ik stond ze na 6 jaar nog weg te wieden(ze namen veel ruimte in en zijn zo ‘omvallerig’ op een open plek….;-)

 5. Alie zei:

  Cowboy Malva zwerft aardig rond.
  Mooie bloemen.

Laat een reactie achter