Stoelendans

 

Een jaar of drie geleden vonden we deze eettafel bij de Kringloopwinkel in Steenwijk. Precies de tafel die we zochten.

 

 

De zes stoelen die erbij stonden hebben we ook gekocht. Best leuke dingen en ze kwamen bij mensen vandaan die een hond hadden, in sommige poten stonden hondentandjes, dat paste wel bij ons. Alhoewel de stoelen en de tafel wat betreft hout overeenkomen, horen de stoelen niet echt bij de tafel, het was altijd een heel gerommel om ze alle zes goed onder de tafel te schuiven.

 

 

Gisteravond kreeg ik een reclamemail van Neckermann, verschillende woonartikelen waren in de uitverkoop. En daar stonden ze, de stoelen precies naar mijn smaak. Na heel kort overleg, we vonden ze allebei prachtig, direct besteld. Vanmiddag werden ze al thuis bezorgd.

 

 

Eén van de zes is een stoel met armleuningen, die leuk aan de kop van de tafel staat. Hij kan eronder geschoven worden, maar ook wat meer mee doen als woonkamerstoel om even op neer te ploffen. De muur tussen de ramen en de kozijnen moeten nog onder handen genomen worden. Het plan is om dat in gele tinten (net als de dan aan te schaffen nieuwe gordijnen) te doen, de stoelen zullen dan nog beter tot hun recht komen.

 

 

Georgia en Toubab is al verteld dat dit geen nieuwe krabpalen zijn, om dat te onderstrepen staat de plantenspuit duidelijk in het zicht.

En de oude stoelen? Die verhuizen zolang naar de houtzolder. Misschien krijgen ze als geheel een nieuwe functie en anders kunnen de onderdelen vast wel weer dienst doen voor het een of ander.

 

9 reacties op “Stoelendans”

 1. Marian zei:

  Ik dacht al zó, dat is een flinke ronde tafel, neee, hij is ovaal, aha, daarom kunnen er zoveel stoelen omheen!
  Leuk hoor die nieuwe stoelen, daar zal menig uurtje aan getafeld en nagetafeld worden denk ik zo!
  Jouw katjes zijn toch keurig opgevoed, die krabben toch niet aan je meubels? ;-)

 2. Hermien zei:

  Ik vind beide soorten stoelen mooi, maar makkelijk aanschuiven is wel zo prettig. Hopelijk vind je nog een mooie bestemming voor de oude.

 3. Miriam zei:

  Veel beter zo! Heel sfeervol!

 4. fluitenkruid zei:

  Leuk om even bij je binnen te mogen kijken! Mooie stoelen hoor! Ik vind ovale of ronde tafels altijd zo gezellig. Wat heb je een mooie servieskast, lijkt wel een grote buikkast. De inhoud ziet er ook indrukwekkend uit met dat blauw witte servies ;-)
  Echt een hondenhuis met grandfoulliards haha, hier ook hoor, fleecedekens op de stoelen en de stof van de stoelen in kleur ‘mops’, 4 hondenmanden in ons kleine huiskamertje, je moet wat voor ze over hebben he?

 5. astridvanbeers zei:

  Altijd leuk om binnen te kijken cq gluren. het ziet er gezellig uit. Ik dacht al meteen o jee riet en dat met al dat beestenspul. Maar je hebt een oplossing bedacht!

 6. Miriam zei:

  @ De meneer van de broedeieren wil graag de haantjes terug, en dat komt goed uit, want ik heb liever geen haan. De hennetjes mogen gewoon blijven en in de tuin scharrelen! Eesrt maar eens zien dat we ze zonder kleerscheuren groot krijgen, want dat schijnt nog niet mee te vallen!

 7. Jetske zei:

  En zo zijn jullie altijd creatief bezig in en om het huis. Mooie combinatie deze tafel met de nieuwe stoelen.

 8. Alie zei:

  Ik denk dat de nieuwe stoelen iets lichter zijn, dat schuift toch makkelijker aan. De tafel ziet er nog als nieuw uit.

 9. Margrietgeniet zei:

  Wat een aanwinst, die stoelen. Persoonlijk vind ik ze veel beter bij de tafel passen, omdat ik de oospronkelijke stoelen een heel zwaar stempel op het geheel vind drukken. Deze zijn stijlvol, sierlijk en letterlijk maar ook figuurlijk luchtig, waardoor het geheel romantischer oogt.

Laat een reactie achter