Nephila

nephila

 

Deze joekel van een spin is een Nephila. Om heel precies te zijn een Nephila inaurata, maar over die laatste toevoeging ben ik niet 100 % zeker. De Nephila’s staan bekend om hun mooie goudkleurige webben.

Deze spin en een aantal van haar vriendinnen troffen we aan bij de schildpaddenopvang. Gids Soleiman leek verbaasd dat we er aandacht aan besteedden en zelfs foto’s van maakten, ‘rare lui, die toeristen’.


Een reactie plaatsen kan nog steeds problemen opleveren. Als je na het versturen van je reactie de melding “Service Unavailable …” krijgt, gebruik dan de ‘terugknop’. Je kunt de reactie dan nogmaals versturen, maar dan met een ander (fake) emailadres en/of zonder de URL van je weblog of website in te vullen. Vaak wordt de reactie dan wel verwerkt. Hou er wel rekening mee dat ik een reactie met een onbekend emailadres eerst moet goedkeuren. Als je je URL weglaat, dan kun je deze natuurlijk wel onderaan je reactie plaatsen, altijd leuk voor een tegenbezoek.
 

2 reacties op “Nephila”

  1. 1
    Jetske

    Geweldig mooi deze spin en het web. Erg fotogeniek.

  2. 2

    Lijkt wel familie van de tijgerspin. Aparte spin.
    Ook in Nederland krijg ik wel eens reacties dat ze het maar raar vinden dat ik insecten fotografeer, maar ja, ook wel mensen die verrast zijn dat het zo mooi kan zijn.


Een reactie plaatsen

«« Mnarani  ∞  Mensen in Stone Town »»