Vissende vrouwen

kijken_naar_vissersvrouwen

 

Op het strand voor het plaatsje Nungwi verzamelde zich een groep plaatselijke vrouwen. Ik was heel benieuwd wat zij kwamen doen. Eerst dacht ik aan een of ander ritueel, zeker toen een paar gekleed het water in liepen.

 

het_water_in

 

Het bleek geen ritueel te zijn, ze gingen aan het werk, te voet vissen vlak onder de kustlijn. Ze doen dat met een groot net.

 

pannen_op_het_hoofd

 

Sommigen hebben een pan op het hoofd waarin de vangst, hoofdzakelijk kleine vis, zo werd me verteld, kan worden bewaard.

 

in_een_lijn

 

Ze vormen eerst een lange lijn haaks op het strand. Af en toe wordt op het water geslagen.

 

in_een_kring

 

Vervolgens maken ze een kring waardoor het net wordt gesloten.

 

de_kring_kleiner_maken

 

De kring wordt kleiner gemaakt, de vangst zit nu waarschijnlijk in een deel van het net. Daarna wordt weer een lange lijn geformeerd en trekken ze een stukje verder op langs de kust, waarna ze weer samenkomen in een kring. Dit boeiende schouwspel blijft zich steeds herhalen.

 

verder_langs_de_kustlijn

3 reacties op “Vissende vrouwen”

 1. 1

  Het is toch wat als je zo in je eigen voedsel moet voorzien. Maar heeft mijn schoonzus het beter op haar werk in een snikhete koekjesfabriek?

 2. 2

  Mooi gezicht. Van overbevissing is daar op deze manier voorlopig nog geen sprake.

 3. 3

  Dit is heel wat anders dan viswijven, dit zijn visdames, kijk eens hoe statig ze lopen. Ze hebben het ook heel gezellig met elkaar, je ziet ze lachen. Je hebt daar een prachtig plekje om het gade te slaan.
  Heerlijk om weer deelgenoot te zijn.


Een reactie plaatsen

«« Natuurlijke make-up  ∞  Kokosnoot »»