Even zitten

Op vakantie loop je veel en doe je veel, in ieder geval wij wel. Maar we overdrijven het nou ook weer niet, geregeld strijken we ergens neer.

Zo zijn er in Stone Town op verschillende plekken van deze prachtige stenen banken.

 

stenen_bank_stone_town_1

 

Ik zit er nu alleen, maar vaak zit de lokale bevolking er ook. Dan is het extra leuk, je raakt dan gemakkelijk aan de praat.

 

stenen_bank_stone_town_2

 

Het lijkt niet comfortabel een stenen bank, maar toch zitten ze verrassend goed. Het enige nadeel, je kunt er niets te drinken krijgen. Niet ver van deze bank is Berri Cafe, in Stone Town ons vaste cappucinostekkie.

 

berri_cafe_stone_town

 

Zo aan het eind van de middag begon het terras van Livingstone te trekken. Een lekker koud biertje en dan daarna  op hun strandterras heerlijk eten. Deze safaristoeltjes zitten perfect.

 

livingstone_stone_town

 

De andere dag na een uitgebreid bezoek aan ‘the house of wonders’, het paleis van de voormalige sultan, was het heerlijk uitpuffen op het terras van het naastgelegen fort.

 

fort_stone_town

 

Eenmaal in het noorden van Zanzibar in het plaatsje Nungwi is de Beach Bar van ons hotel onze favoriet na lange strandwandelingen. Het barretje lag op een uitstekende punt van een koraalrots met een formidabel uitzicht over de Indische Oceaan.

 

beach_bar_ras_nungwi

 

De bar/lounge van het hotel was overigens ook geen verkeerde plek voor een kop koffie of iets sterkers. Achter de bar staat Harry of Hardrey. Ze waren het mannelijke deel van een drieling en leken als twee druppels water op elkaar. De derde, hun zus, heet Helen, met haar hebben we helaas geen kennis kunnen maken.

 

hotel_bar_ras_nungwi

 

Dit waren beslist niet al onze aangename stops, maar slechts een kleine impressie. Tot slot een hele leuke, middenin het oude Nungwi. Een authentiek rustplaatsje naast de kruideniersshop waar je gekoelde dranken kunt krijgen uit een grote Coca-Cola koeler waar een dikke ketting met hangslot om heen ligt.

 

bankje_nungwi

5 reacties op “Even zitten”

 1. 1
  Marian

  Pffff nou zeg, ik kom even bij je zitten hoor, jeetje ik kan wel zien dat je net terug bent van vakantie, meteen weer energiek aan het bloggen, guttegut, genoeg te zien van je avonturen!
  Prachtig die rode vrucht!
  Een beetje een ritueel is dat vissen door die vrouwen toch wel, tenminste zo ziet het er uit, je had een eersterangs zitplaats om het uitgebreid te bekijken. ;-)
  Zo’n kokosnoot, vers van de boom, mmmmm heeeeerlijk. Knap hoe ze in zo’n boom klimmen, ik zou het met een ladder nog niet durven.
  Ja, ik zie het al, Gijs is ook besmet met het virus, jij kunt nooooit meer alleen daar naartoe hahahahaha!!

 2. 2

  Je zit er heerlijk ontspannen bij op de stenen bank, jammer dat de plaatselijke bevolking er niet bij zat. Allemaal hele gezellig zitjes, je zou zo van het ene bankje naar het andere stoeltje willen lopen. Heerlijk.

 3. 3
  Marian

  Nog twee nachtjes slapen. . . . . . . . . . . ;-))))))

 4. 4
  Marian

  Oh gelukkig, je zit nog, kan ik je mooi even feliciteren met je verjaardag!
  Van Harte en nog veel gezonde en zonnige jaren samen met je Gijs.
  Fijne dag vandaag

 5. 5
  Marian

  Ik heb inmiddels een blikken reet ;-)
  Heb je nog leuke EENDenfoto’s misschien?


Een reactie plaatsen

«« Kokosnoot  ∞  Monsoon restaurant »»