Beagles van Maud Earl

earl_beagles
A Check
Twee Beagles en een English Setter

 

Maud Earl (1864-1943) is één van de bekendste hondenschilders uit het Victoriaanse tijdperk. Alhoewel het in die tijd als vrouw niet makkelijk is om als kunstenaar serieus genomen te worden, wordt haar werk erg bekend en alom gewaardeerd.

 

earl_beagle
The Beagle

 

Net zoals onder anderen de Amerikaanse dierenschilder Edwin Megargee, werkt zij in de periode waarin voor de meeste honden de rasstandaard wordt opgesteld. Een tijd waarin het fokken van honden en ze showen op tentoonstellingen een hobby wordt van de upper class.

 

earl_two_beagles
Puzzling it out
The Thorpe Satchville Beagles – Delicate and Cruiser

 

Haar opdrachtgevers bevinden zich ook in die kringen. Zo schildert zij honden van koningin Victoria, koningin Alexandra, koning Edward en de hertogin van Newcastle. Ook exposeert ze regelmatig in de Royal Academy en de Royal Society of Britsh Artists

Tijdens de Eerste Wereldoorlog emigreert ze naar Amerika, waar zij haar werk, het portretteren van showhonden, voortzet.

Meer werk van Maud Earl:  Encore Editions

4 reacties op “Beagles van Maud Earl”

 1. 1

  Fantastisch wat sommige mensen kunnen (konden) ik wou dat ik zo lekker met potlood of kwast overweg kon, maar veel verder dan kozijnen en ander schilderwerk kom ik niet ;-)
  Het blijft dus hier “behelpen” met de camera!
  Alles goed?
  groeten, Marian

 2. 2

  Prachtig werk, en wat een productie, er lijkt geen eind aan te komen.
  Ik wens je een mooi en rustig weekend.

 3. 3

  Prachtige schilderijen. Ik vind dit zo knap om dit zo te kunnen schilderen.

 4. 4

  Prachtig, vooral The Beagle (erg Joekelachtig).


Een reactie plaatsen