Monsoon restaurant

uithangbord

 

We waren al eerder langs het terras van Monsoon gelopen. Het leek ons wel wat voor een lunch.

 

terras_monsoon

 

Je zat er heerlijk koel, langs een rustige weg met uitzicht over de oceaan.

 

swahili_cuisine

 

Het Swahili eten was voortreffelijk. Heel veelzijdig met verschillende groente, vis en verfijnd gekruid.

 

entree_monsoon

 

De echte verrassing kwam pas toen ik naar binnenliep om te informeren waar de wc was. Ik moest naar links door het restaurant, maar dat mocht pas als ik m’n schoenen uitdeed.  Ik begreep er nog niet veel van, totdat ik het interieur van de eetzaal zag.

 

resyaurant_1_monsoon

 

De inrichting was geheel in Swahili-stijl, een Arabisch-Afrikaanse mengeling. Zachte kleden op de vloer, lage tafels en zitkussens, placemats, die door vrouwen van Zanzibar worden gevlochten.

 

restaurant_2_monsoon

 

Dit is echt Stone Town, dat eeuwenlang het middelpunt is geweest van het rijk van de Arabische Omani’s. En die Europese klokken aan de muur? Die horen er ook helemaal bij. In de negentiende eeuw hebben de Omani sjeiks hiermee een trend gezet, als een soort statussymbool hingen zij deze klokken overal in hun paleizen.

8 reacties op “Monsoon restaurant”

 1. 1
  Jetske

  Mooie inrichting.
  Dat uitzicht over de oceaan lijkt me prachtig.

 2. 2

  Jullie komen op bijzondere plekken, zijn jullie nog een keer terug gegaan om daar op de grond te dineren? groetjes Jannet

 3. 3
  Brimstone

  @ Jannet
  Daar hadden we helaas geen tijd meer voor.
  Op Youtube vond ik dit leuke videootje van het restaurant
  ’s avonds met live music:
  http://www.youtube.com/watch?v=HJgcWjJrLOc

 4. 4

  In het restaurant moet je dus op de grond zitten. Heeft wel wat; kun je af en toe lekker erbij gaan liggen om uit te buiken. Ziet er trouwens erg goed uit., Vreemd dat er in ons land nog geen Swahili Restaurants zijn trouwens. Voor zover ik weet dan. (We hebben hier wel een Zansi-Bar, maar dat is alleen een woordspeling.)

 5. 5

  En hoe zag de wc eruit? Weet je altijd wat je te eten krijgt als je de menukaart bestudeerd hebt of prik je maar wat? Het ziet er niet verkeerd uit trouwens. Prachtig restaurant ook. Die banken vind ik gaaf.

 6. 6
  Marian

  Heel bijzonder die eetzaal, (ik had eigenlijk ook iets van een speciale wc verwacht hoor) lekker als je je daar geïnstalleerd hebt, maar owee als je na het eten weer overeind moet. . . . .kreun. . . . . .
  Wat een hoop peuken op tafel joh, smaakte het tòch niet zo heel lekker? ;-)))

 7. 7
  Jan K.

  Dat is nu niet echt een inrichting die ik daar zou verwachten. Maar wel mooi!

 8. 8
  Alie

  Het eten ziet er wel apart uit. Je hebt wel weer een bijzondere eettent opgezocht. Toch lijkt me buiten zitten prettiger.


Een reactie plaatsen

«« Even zitten  ∞  Meespelen »»