Een, twee, drie, vier, hoedje van………………..

uitleg

 

Terwijl we vakkundige uitleg krijgen over de gewassen die groeien op Zanzibar is men druk doende met het vlechten van allerlei dingen om ons op te toddeken.

 

kikkerhangertje

 

Halverwege de wandeling begint het nog onschuldig met een stopdas voor Gijs en een geinig kikkerhangertje voor mij. Maar ze zijn bezig om meer in elkaar te vlechten van de bladeren van de kokospalm.

 

hoedje_op

 

Een armband, een ring, oorbellen, een tasje en als toppunt van de kokosdesign een hoed!

 

jut_en_juul_opgetoddekt

 

“Jut en Juul op Zanzibar” is een mooi passend onderschrift. Maar toch was het heel erg leuk. Ik verwachtte dat alles na een dag slap, verdord en verlept zou zijn, dat was niet het geval. We hadden ons hotelkamerterrasje versierd met onze kokosmode en toen we weggingen zag alles er nog even fris uit.

Nadat we deze spulletjes hadden gekregen ging me ineens opvallen dat de mensen op Zanzibar in het dagelijks leven heel veel gebruik maken van voorwerpen gevlochten zoals deze geinige dingetjes, allerlei formaten manden, erfafscheidingen, matten. Nou ja, de kokospalm wordt niet voor niets ‘the tree of life’ genoemd. Alles van de boom: vruchten, bladeren, stam heeft zijn nut.

9 reacties op “Een, twee, drie, vier, hoedje van………………..”

 1. 1
  Jetske

  Het zijn ware kunststukken en ze staan jullie erg goed. :-)

 2. 2

  Vernuftig, mooi handwerk!

 3. 3

  Knap stukje handwerk. En jullie kunnen er zo het toneel mee op. Een nieuw komisch duo is geboren. Toch zouden heel veel zaken ook in ons land verkoopbaar zijn als ze kans zaken het te prepareren.

 4. 4
  Marian

  En heb je al dat moois nou daar achtergelaten? Dat kikkertje had toch op zijn minst meegekunt ;-)
  Ik vind het knap hoor, wat ze er allemaal mee doen!

 5. 5

  En dan noemen wij dat een ontwikkelingsland? We moesten ons eigenlijk schamen! Ik zou het niet voor elkaar krijgen om zulke prachtige dingen te vlechten van bladeren, hoor. Prachtig, die hoeden. Vooral met die bloemen erop. Kreeg je ze voor niks? Kom daar maar eens om in het ontwikkelde Nederland, waar alles een prijskaartje heeft.

 6. 6
  Jan K.

  Wat een kunstenaars …

 7. 7
  Marian

  Vijf, zes, zeven, acht, ik had alweer iets nieuws verwacht. . . . . . . . . ;-)

 8. 8

  Wel knap gedaan en zo te lezen zijn ze er ook vliegensvlug mee.
  De hoedjes doen het hem hahahahh

 9. 9
  Alie

  Jut en Jul staan er mooi op!!! ;-)
  Daar denk je niet zo gauw aan om er mee te vlechten, maar wat een hartstikke leuk idee. Het is ook niet de eerste keer dat ze het doen, zo knap als ze dat gedaan hebben.
  http://www.alipo.web-log.nl


Een reactie plaatsen