Opa van Cosmo Kramer?

man_met_kramerhaar

 

We gaan door stapels oude familiekieken heen en elke keer schieten we in de lach als we deze man tegenkomen met z’n weelderige haardos, ‘Ha, daar is ie weer’.  Wie de man is op de foto’s uit de jaren dertig, we hebben geen idee.

 

cosmo_kramer

 

Misschien familie van Gijs? We betwijfelen het, in niets lijkt ie op andere familieleden. Maar hij lijkt wel heel erg op Cosmo Kramer, het leukste karakter uit de serie Seinfeld.

 

kramer_vs_kramer

 

Het zou z’n opa kunnen zijn, het is niet alleen het speciale kapsel dat de twee gemeen hebben. Maar de opa van Kramer, die uit de Haarlemmermeer of omgeving komt? De schrijvers van Seinfeld zouden er vast een prachtige zijlijn in een aflevering van hebben kunnen maken. Een beetje van het jongetje met z’n vinger in de dijk, een voorouder van Kramer die de Lage Landen heeft gered, zoiets.

 

kramer_met_de borren

 

Kennelijk was ‘Opa Cosmo’ een zeer goede bekende van de familie. Het kleine meisje op de voorgrond is Turry, de moeder van Gijs, tussen haar ouders. Links staan haar zus Heintje en broer Huub. En in het midden……………

8 reacties op “Opa van Cosmo Kramer?”

 1. 1

  Ik ken de tv-serie Seinfeld niet, maar: als twee druppels water! Je kunt je fantasie erop loslaten :~). Mooi zulke oude familiefoto’s!

 2. 2

  Leuheuk, oude foto’s kijken, dat deed ik vroeger thuis ook zo graag en ik ben blij dat ik ze goed in mijn geheugen geprent heb!
  Dat haar jeetje, dat hadden veel mannen in die tijd zo zitten, later groeiden ze daar snel doorheen hahaha!
  Seinfeld zegt mij niets, ik kijk nooit Amerikaanse series, ben meer van de Britse, maar die Kramer (wel een beetje een Hollandse naam) lijkt inderdaad op de mysterieuze man (misschien oom Piet uit Amerika, daar had je toch vroeger een liedje van http://members.chello.nl/~l.steeman/muziek_p.htm 15e van onderaf!)

 3. 3

  Ze zijn wel geweldige mooi deze oude foto’s.
  Het is inderdaad een enorme haarbos. Op de één na laatste foto ook nog eens keurig strak in pak, een nette verschijning.
  Een goed weekend gewenst en sterkte allebei.

 4. 4

  da’s leuk doorheen oude foto’s rommelen .. :-))

  is er niemand die jou kan helpen bij het uitzoeken van wie wie is??

  fijn weekend, brimstone!

 5. 5
  Brimstone

  @ curieuzeneuzemosterdpot

  De enige aan wie we dat zouden kunnen vragen is juist een week geleden overleden.
  Maar dat we het niet weten wie de man met het ‘Kramerkapsel’ is, maakt niet zoveel
  uit. We moeten om hem lachen, het is onze Cosmo ;-)

  Mocht iemand hem via dit weblog echt herkennen, laat het ons weten. Alhoewel…………
  zo als ‘Opa Kramer’ is ie wel erg leuk.

 6. 6

  hahhaahahh het lijkt wel erg sprekend he.

 7. 7

  Goed te horen dat jullie aan het eind van een ongetwijfeld hectische en verdrietige week hebben kunnen lachen naar aanleiding van die foto’s uit de oude doos.
  Goed weekend verder!

 8. 8

  Whahaha- da’s inderdaad een zeer gelijkende haardos!!!!
  Wij hebben destijds nog overwogen om onze ruwhaar Buster- Kramer te noemen……maar ja, dan moet je weer aan de niet-fans van Seinfeld uitleggen wie dat is…….;-)))
  Leuke nostalgische plaatjes…;-)


Een reactie plaatsen