Wegwerken

overzicht_tuin

 

Gisteravond zei ik ’streng’ tegen Gijs: ‘jij gaat morgen nog niet werken’. Zelf had ik wel het plan weer aan de slag te gaan en stond vanmorgen dan ook om 5 uur op, m’n normale tijd als ik om 8 uur moet beginnen. Een uur later bij een kopje koffie, dacht ik: ‘dit ga ik niet redden’. Ik was nog zo moe. Gelukkig was er op m’n werk alle begrip en kon ik nog een paar dagen vrij nemen.

 

met_herfstasters

 

En waar kan je beter uitrusten en ontspannen dan in de tuin. In het ochtendzonnetje heb ik lekker op het gele bankje zitten lezen. Daarna heb ik als eerste m’n grootste ergernis in de tuin weggewerkt, de herfstasters. In het najaar hebben ze echt wel wat met hun fijne blauw/lila bloemen, maar in de zomer is het een saai, lelijk, hoog blok dat steeds maar groter wordt.

 

salvia_napifolia

 

Op die plek heb ik uit zaad opgekweekte Salvia napifolia geplant. Het ziet er nu nog wat ietepetieterig uit, maar ze groeien breed uit en worden in volle wasdom zo’n 60 centimeter hoog.

 

muurtje

 

Het muurtje op die plek doet weer mee. En als de Salvia volwassen is blijft ze ook luchtig genoeg om een leuk doorkijkje te behouden.

Daarna hebben we het gras aangepakt en het onkruid. Maar het belangrijkste is dat we met het rommelen in de tuin veel onrust in ons hoofd hebben weggewerkt. En als die weg is, komt er ruimte.

10 reacties op “Wegwerken”

 1. 1

  Je hebt helemaal gelijk dat je even rust genomen hebt.
  En wat blijft het toch een schiterende tuin.

 2. 2

  gelukkig voor jou zijn ze niet te streng op je werk, brimstone!

  geniet van je tuin en het zonneke dat erboven hangt!

 3. 3

  Goed zo!

  De tuin is in veel gevallen de beste plek om lekker bezig te zijn en om je hoofd weer op orde te krijgen.
  De tuin ziet er mooi uit!
  Alles goed met de honden?
  groetjes Jannet

 4. 4

  Ik kan me voorstellen dat je nog wel even een paar dagen kunt gebruiken om tot jezelf te komen.
  Zo’n gebeurtenis hakt er nu eenmaal behoorlijk in.
  Rommel nog maar even een paar dagen lekker wat aan in de tuin.

 5. 5

  Lekker wroeten in de grond kan soms inderdaad ontspannend zijn. Neem er de tijd voor!

 6. 6

  Dat herken ik wel het werken in de tuin kan heel ontspannend zijn.
  Goed dat jullie nog even de tijd nemen. Het werk blijft er wel. Nu eerst maar aan jullie zelf denken. Het is ook een ingrijpende gebeurtenis.

 7. 7

  Hoe inspannend werk ook ontspannend kan zijn. Jullie hebben een schitterende tuin, maar daar gaat wel heel veel tijd in zitten als je er zelfs vakantiedagen voor moet opofferen.
  Die situatie rond ‘opa van Cosmo Kramer’ op je vorige log is zo herkenbaar. Als ik de albums van mijn ouders, waarin ook foto’s uit de’collectie’ van grootouders’ zitten, doorkijk, kom ik ook de merkwaardigste figuren tegen., Is dat familie? Nee toch zeker?

 8. 8

  Ja,ja- tuinieren is een goeie ontspannings therapie….:-) hoewel ik steeds vaker mensen hoor zeggen dat ze er een bloedhekel aan hebben…..nou ja, die gaan dan hardlopen ofzo…;-)))
  Jullie tuin staat er vrolijk en lekker natuurlijk bij- je hebt wel eer van al je ontspanningsoefeningen:-)

 9. 9

  In de tuin bezig zijn (het moet natuurlijk niet in werken ontaarden) maakt je hoofd leeg, maar lekker op een bankje zitten lezen is ook wat voor te zeggen!
  Ach ach, arme asters, niet eens meer de kans gekregen om nog één keertje te bloeien, wat ben je toch streng! ;-)
  En als je dan ziet wat er voor in de plaats gezet wordt, het is dat ik beter weet, maar je zou denken dat wordt nóóit wat!
  Wat doet je dropplant het trouwens fantàstisch, wow!!
  Nog even door blijven tuttelen in de tuin, niet te snel weer naar het werk hoor.

 10. 10

  Brimstone, wat doe je dat weer goed. Gewoon even de tijd voor jezelf nemen en daarvan ook Gijs overtuigen. Vind ik echt knap. En ieder heeft zo zijn of haar favoriete bezigheden om het hoofd leeg te maken en in jouw prachtige tuin kan ik me daar alles bij voorstellen. Geniet ervan, Brimstone


Een reactie plaatsen