Art Deco in uitvoering

inkijkje

Tijd, die ontbrak vooral om bezig te zijn met de inrichting van Huize Brimstone. Zin en plannen waren er genoeg. We hebben het weer opgepakt.

Allereerst een reshuffle, de zithoek en de hoge tafel zijn van plaats gewisseld. Een verandering die uitstekend bevalt.

En dan nu de echte plannen uitvoeren. De kamer en ook andere delen van het huis krijgen een Art Deco tik.

Vooralsnog betekent dat Marktplaats afspeuren naar fraaie Art Deco kasten, stoelen, beelden en lampen. En als het gevonden is, bieden en onderhandelen, een leuk en spannend spel.

Misschien is het  allerleukste nog wel de spullen ophalen. Rijden van Groningen tot Limburg, je ziet vreselijk veel van eigen land. We proberen steeds zoveel mogelijk op een dag te doen, we zijn dan ‘en route’ met broodjes en koffie mee. Een gezellig praatje met de verkopers , opvallend trouwens wat een leuke en interessante mensen vaak achter zo’n advertentie schuilen.

Eenmaal weer thuis krijgen de spullen een plek en dat is meestal een voorlopig stekkie. Er moet nog meer geshuffled worden, dingen erbij en andere, die niet meer passen in het idee, gaan weg. Het eindresultaat, de sfeer die de kamer moet gaan uitstralen zit in ons hoofd en wordt stukje bij beetje werkelijkheid.

Op dit weblog zal ik geregeld verslag doen van de veranderingen en ook meer vertellen over de boeiende Art Deco periode. Als starter een greep uit de nieuwe aanwinsten, beelden, ronde kastjes en een stoel.

 

art_deco_vondsten

8 reacties op “Art Deco in uitvoering”

 1. 1

  Kom ik net bij Fluitenkruid’s metamorfose vandaan (zelf ook vorige week weer alles verzet!)…het zit in de lucht!
  Leuk hè al die MP aankopen- heb in mijn aankoop/verzamelwoedetijd ook zeer veel van het land gezien en erg leuke verkopers ontmoet:-)
  Mooie stijl Art Deco- blijf je volgen:-)

 2. 2

  Behalve het reshuffelen van het meubilair, heeft het snoeien van de bomen zal vast ook een behoorlijk effect op het aanzicht van jullie interieur, stel ik me zo voor.
  Ik vind vooral de beelden die jullie hebben weten te verwerven beeldig.
  Succes en vooral ook veel plezier met de rest van het reshuffelwerk.

 3. 3

  Dat is wel heel leuk om te doen. Vooral de ontmoetingen met die mensen, dat zou voor mij ook wel wat zijn.
  Ik vind het wel erg mooi de dingen die jullie aanschaffen. Wat leuk dat zo’n nieuwe indeling zo goed uitpakt.

  Wij hebben al jaren dezelfde dingen in huis staan. Het is een praktische inrichting en wij voelen ons er prettig bij.

 4. 4

  Wat leuk dat jullie een compleet plan hebben en de weg er naar toe met stapjes gaan uitvoeren. Het is zo leuk om met je interieur bezig te zijn. Gaat vast mooi worden.

 5. 5

  goh .. ‘t lijkt of ik een interieurszaak binnengestapt ben!!

  hoe mooi, brimstone!

 6. 6

  Wat ziet dit er mooi en warm (de eerste foto!) uit. Ik ben ook een liefhebber van art deco en heb me vaak lopen vergapen in Parijs waar al die pracht en praal in het straatbeeld zit. Geweldige beelden zeg. En wat leuk om via MP je schatten te vergaren. Hou je ook van de kunst van Alfonse Mucha?
  groetjes Jannet

 7. 7

  Prachtig! Ik hou van retro (jaren 60/70), maar Art Deco is wel een stapje verder. Die kast is schtterend. Zo maken ze ze tegenwoordig niet meer. Ben reuze benieuwd naar het vervolg. En kopen via Marktplaats is inderdaad geweldig. Wat ik al niet voor koopjes gekocht en verkocht heb. Bijna alles is te koop of te verkopen. Dus dat je je huis er mee vol gaat krijgen weet ik zeker. Succes ermee en ik blijf de vorderingen volgen.

 8. 8

  Wat een geweldige ‘renovatie’ van jullie interieur. Van alle meubelstijlen van de vorige eeuw spreken Art deco en art nouveau mij het meeste aan, dus ik heb genoten van je plaatjes!


Een reactie plaatsen

«« Herfstig  ∞  Het paste net niet! »»