Het paste net niet!

kasten

 

Daar staan ze, de twee kasten (met glazen deuren) die we van de week in de Teakshop hebben gekocht. Vandaag zouden ze bezorgd worden. Ik was er zo blij opgewonden over dat ik afgelopen nacht slecht geslapen heb. Om vijf uur ben ik maar opgestaan om vooral niet te laat te zijn om de plekken vrij en schoon te hebben waar ze komen te staan.

 

stapelen

 

De boel een beetje inklinken en stapelen. In de hoop dat niet het allergrootste raam uit de sponning hoeft, maar alleen een middenruit op de plek waar vandaan de kasten vlug op hun plek staan.

 

de_rondjes

 

De twee halfronde Art Deco kastjes staan even midden in de kamer. Zij komen tegen de muur waar de Hollandse kuifkast staat. Maar eerst moet één van de  nieuwe kasten tegen de rode muur. Dan kan het antieke serviesgoed een ruime behuizing krijgen in de nieuwe kast. De kuifkast kan uit elkaar gehaald worden en gaat wellicht een nieuwe eigenaar blij maken. Hoezo, we shufflen?

 

art_deco_servies

 

 

 M’n kleine verzameling Art Deco serviesgoed, die in één van de ronde kastjes stond is even gestald op de keukentafel.

En toen kwam de vrachtwagen met de kasten. Er is gemeten en nog eens gemeten. Maar met geen mogelijkheid waren de kasten in huis te krijgen. Ruiten eruit, welke dan ook, we kwamen overal net zo’n vijf centimeter te kort. Het lijkt zo weinig, maar toch wel cruciaal.

De kasten zijn terug naar de Teakshop. Van de week worden ze doormidden gezaagd, slik………. Maar we vertrouwen erop dat het vakkundig gebeurt en dat je er niets meer van ziet als ze eenmaal geplaatst zijn.

Nog even geduld, eind van de week staan ze er. Inmiddels staan de ronde kastjes voorlopig op hun oude plek en is het servies van de keukentafel. Volgend weekend mag ik echt gaan shufflen.

 

 

 

 

Eén ding kwam wel het huis binnen, de tafel. Morgen brengen we een speciale seallaag aan op het blad en dan mag ie op z’n plek. De witte stoelen hebben we niet gekocht. Onze eigen nieuwe rotan stoelen passen er veel beter bij.

 

tafel

15 reacties op “Het paste net niet!”

 1. 1

  Ik dacht het zal een art deco-achtige kast worden, maar het is een strak model en idem tafel. Mooi hoor. Dit is een mooie kast voor je serviesgoed.

 2. 2
  Brimstone

  @ Hendrika
  We gaan het interieur een ‘Art Deco tik’ geven. Dus niet alles wordt Art Deco. Wij vinden dit mooie neutrale kasten en tafel waar alles in en om past. Echte basisstukken.

 3. 3

  Ik schrok een beetje van de titel maar de oplossing is al aanwezig.
  Roos haar broer heeft ooit een hele grote apothekerskast met een kraan over zijn huis laten tillen zodat ie aan de achterkant naar binnen kon..
  De kasten zijn prachtig, wat zal je servies daar mooi in uitkomen zeg. Wel jammer van de kuifkast maar je moet soms keuzes maken en plaats maken voor iets nieuws.
  Blijven de kleuren in huis hetzelfde of gaan jullie nog schilderen?
  Veel plezier met je nieuwe spullen!

 4. 4
  Brimstone

  @ Fluitenkruid
  Ha, ha, het kan altijd nog erger :-) Maar aan de achterkant hebben we alleen hele kleine ramen.
  De kleuren van de muren blijven waarschijnlijk hetzelfde. Helemaal zeker is dat niet, omdat voor
  volgend jaar nieuwe kozijnen in de planning staan en een nieuwe keuken. Voor dat laatste wordt
  waarschijnlijk de deur van de huiskamer naar de keuken dichtgemaakt. Dan moet die hele muur
  opnieuw worden gedaan. Het zou maar zo kunnen dat we dan een andere kleur kiezen, alhoewel
  ik met de huidige kleur zeer tevreden ben.
  En de vloer, tsja die vloer………..die gaat volgend jaar ook anders worden………………zwart
  gemarmerd is nu het idee, maar dat kan nog veranderen. We hebben de tijd om er over na te
  denken en dat is lekker, het hoeft allemaal niet gelijk ‘perfect’. We doen het stapje voor stapje,
  houdt ons ook lekker van de straat ;-)

 5. 5

  Keuzes, keuzes en nog eens keuzes. Zo leuk allemaal. En dan maar dromen als je de keuze nog niet hebt gemaakt, zoals over jullie vloer.

 6. 6

  Dat is wel even slikken als een kast waar je naar uitkijkt, weer terug moet en in twee stukken weer binnenkomt. Het is inderdaad te hopen dat het niet erg zichtbaar is.

 7. 7

  Jullie hebben mooie strakke kasten uitgezocht! Even vreesde ik, dat ze met grote moeite door de ramen naar binnen waren gewerkt, en dat ze vervolgens niet in de kamer pasten, maar dat viel dus nog mee … Het lijkt me een griezelig idee om die kasten in tweeën te zagen, maar ze zullen daar allicht vaker met dat zaagje hebben gewerkt.
  De tafel vind ik helemaal mooi, die zou hier ook wel passen. :-)

 8. 8

  goh, over tegenslag gesproken. :-(

  ‘t is een pracht van een kast en ik hoop met je mee dat het doorzagen geen zichtbare lidtekens achterlaat!

  dit verhaal wordt ongetwijfeld vervolgd?

 9. 9

  Dat is wel een behoorlijke ingreep om ze door te zagen. Pfft. Maar ja: je moet wát! Je weet nu ook altijd wat voor je verjaardag te vragen. Iedereen kan wel een Art Deco kopje of bordje betalen, toch? Hahaha.

 10. 10

  Had je nieuwe kast niet kunnen wachten tot je nieuwe kozijnen hebt waar ALLES doorheen kan? Hahaha.
  Nee, ik vind het echt jammer dat hij nu gedeeld wordt, nu moet je weer wachten, weer slapeloze nacht. Maar ik dacht ook dat hij niet IN het huis paste. Ik vertrouw erop dat het helemaal goed komt.

 11. 11

  Wat een pech…maar dat doorzagen zorgt wel voor geschiedenis en een zekere doorleefdheid..:-DD
  Toevallig staat hier ook zo’n kast, maar dan de helft en de bovenkant kan gescheiden worden van het onder gedeelte…
  En guess what- vorige week ook een andere tafel uitgezocht: teak….!
  Zo blijven we lekker bezig!
  Succes met het plaatsen :-)

 12. 12
  hanny

  Hallo brimstone, kom ik dacht ik breek eens even bij je in na het zien van zoveel mooie spullen in je huis. haha. Ik ken je ( nou ja , kennen… ) van je reacties op de website van Margo Kleinjan en kon het niet laten mij wat meer te verdiepen in de achtergrond van de persoon met de altijd kritische maar toch vrolijke noot.Wat die kasten betreft hebben wijn ook zo,n ervaring maar dan biina 30 jaar geleden. Mijn man had een commode gemaakt op een bovenverdieping en na de verhuizing moest deze op een kinderkamer komen. Niet dus. Ging met geen mogelijkheid door het trapgat. Ook aan het zagen geslagen en jawel .. het probleem was opgelost.Maar ik zal mij eerst even voorstellen. Dat is wel zo netjes. Misschien had je al door dat ik een pup bij Margo vandaan heb. Die is uit een combinatie gekomen van Renske en mijn eigen reu Jeppe. Mijn naam heb je als het goed is al gelezen. Ik hou net als jullie, van klussen , honden en tuinieren. We wonen in een klein dorp op een eiland.Dat klussen gaat wel eens tegenstaan maar allé het resultaat is altijd bevredigend.Momenteel staan alle posten boven in de grondverf omdat ja ook net als bij jullie alles vies bruin gelakt was. Dat hebben we na 2 jaar bijna overal verbannen.Ook wij hebben stoelen op marktplaats gekocht. Scheelt je een vracht geld en ze waren zo goed als nieuw. Ben je trouwens niet bang dat de toch wel grote kasten zeeeer ruimte vullend zullen zijn?? Ze zijn wel wel mooi. Net als jullie tuin , lekker weelderig. Bij ons is alles netjes . Kan niet anders want zo heel groot is het niet.
  Nou ik vind dat ik je genoeg heb lastig gevallen en sluit maar eens af met een hekje #

 13. 13

  Jee Brim, wat een teleurstelling, ben je zo lekker in huis aan het schuiven en schuffelen, zie je het al helemaal voor je, heb je er zelfs een slapeloze nacht van en dan past het niet. . . . . . je zou er bijna van gaan janken.
  Het is waarschijnlijk zo’n kast waar je eigenlijk een huis omheen moet bouwen, maarja begin daar maar eens aan.
  Het komt wel goed natuurlijk, die teakboys kunnen zich niet veroorloven dat ze klappermanswerk afleveren, want dan krijgt heel Nederland het op jouw weblog te lezen en komt er geen hond meer in hun zaak.
  Pràchtige tafel ook trouwens!! Die pak je ook niet met z’n tweeën op zeker?
  Bijna oktober, ben je je koffer al aan het pakken?
  groeten, Marian

 14. 14

  Oeps…t ja, meten is weten, en je moet niet alleen weten of de plaats waar iets moet staan groot genoeg is, maar ook de weg er naartoe…
  Maar ik kijk naar de foto en denk dan: die kasten bestaan toch uit een boven- en een onder-gedeelte?

 15. 15

  En????? Staat hij nu binnen mooi te zijn??????


Een reactie plaatsen