Strandhonden

fruitontbijt

 

In mijn hotel in Gambia grensde het ontbijtterras direct aan het strand. Behalve dat ik daar van een lekker fruitontbijt genoot, werd ik vermaakt door een groep van zo’n zeven zwerfhonden.  Voor het terras was hun vaste ochtendstek, ze speelden wat, luierden een beetje en hielden natuurlijk de toeristen in de gaten, want je weet maar nooit…………

 

groep_zwerfhonden

 

Ze hadden allemaal wel wat littekens, maar ze zagen er weldoorvoed en zeer tevreden uit. Ze hoorden echt bij elkaar. Ik zag allerlei sociaal gedrag dat ik zo goed ken van onze eigen honden.

 

hondenportretjes

 

Eén teefje sprong er voor mij uit, ze leek heel veel op onze Iris. Natuurlijk was deze Gambiaanse Iris geen Beagle, maar uiterlijk had ze veel van haar weg. Haar bewegen en vooral haar oogopslag waren als twee druppels water. En dan het gedrag van Strand-Iris, ik heb er echt om zittten lachen, lekker spelen met de reuen, maar als het niet precies naar haar zinnetje was flink bitchen.

 

gambiaanse_iris

9 reacties op “Strandhonden”

 1. 1

  niet erg hygienisch zo’n zwerfhonden op het strand?

  lekker ontbijtje heb je, brimstone! :-))

  fijn weekend,

 2. 2
  Brimstone

  Hoezo niet hygienisch? Sinds mensen zich gesetteld hebben, waren er altijd groepjes honden rond hun nederzettingen. Het is de natuurlijke habitat voor honden. Mensen zijn ook op allerlei manieren gebruik gaan maken van deze honden die zich rond hun woonplekken ophielden. En dat zou nu na 15.000 jaar of meer ineens onhygienisch zijn?

  Ik was zeer verheugd dat het hotelmanagement deze honden gedoogden. En wat hygiene betreft, menig toerist kan op dit gebied nog wat van deze dieren opsteken.

  Dit komt wellicht over als een wat pissige reactie en eigenlijk is ie ook zo bedoeld :-) Ik kan er echt niet tegen als mensen gaan zeiken over hygiene, als ze een voor mens en dier meest natuurlijke situatie zien.

 3. 3

  Hier en daar wat gehavende oren en littekens maar verder zien ze er goed uit!
  Dit in tegenstelling tot sommige landen waar honden verjaagd worden en half uitgehongerd rond lopen.

 4. 4

  Wat een variatie aan honden. Weet je wat me altijd verbaasd? Dat er sowieso honden zijn! Waar komen ze vandaan? Gelukkig dat ze nog een beetje een leuk leven hebben. Je ziet wel ergere plaatjes van zwerfhonden.

 5. 5

  Dat fruitontbijt lijkt me wel wat.
  Ik kan me zo voorstellen, dat jij je daar op het ontbijtterras meteen helemaal thuis voelde met die meute om je heen. :-)

 6. 6

  Ik kan me voorstellen dat je hebt genoten van de groep honden.
  heerlijk, zo`n gezelschap om je heen.
  En ( wat een andere lezer ook zegt) fijn, dat ze er goed doorvoed uitzien.
  Hun rustige manier van doen komt hopelijk doordat ze niet worden opgejaagd.
  Ik moest wel meteen aan van die gruwelverhalen denken van opgejaagde straathonden die worden afgemaakt.
  Dit oogt stukken beter.

  groetjes,
  kim

 7. 7

  Zo’n groep honden of een paar individuele honden hoort er toch bij in dergelijke landen. Ook wij hebben daar ervaring mee in het buitenland.
  Lekker fruitontbijt en vooral dat nuttige zo aan het strand lijkt me heerlijk.

 8. 8

  wij hebben ook hele goede ervaringen met dit soort groepen honden. In Griekenland kwamen ze wel op het terras liggen, maar ze bedelden niet. Gewoon reuze gezellig EN ook die zagen er heel goed uit

 9. 9

  Mmmm, zo’n fruitontbijtje spreekt me wel aan, die honden minder, maar dat wistjeal ;-)


Een reactie plaatsen

«« Plek maken  ∞  Begrensd parkeren »»