Begrensd parkeren

bestraat

 

overleg_of_geiten

 

 

 

Gister is de nieuwe parkeerplaats bestraat. Ik heb daar geen foto’s van, omdat ik elders aan het werk was. Je ziet er nu weinig van, omdat er zand over ligt dat ingeveegd, gelopen en geregend moet worden.

Vandaag zijn er eerst palen geplaatst, waar tegen gaasbetonnnen matten worden bevestigd.

Doordat de struikenwal is opengebroken zien we nu dat in het midden eigenlijk niets meer zat. Dat kreeg geen licht en was gewoon loze ruimte. We krijgen daar in de loop van de dag allerlei plannen mee, als er toch niets meer groeit dan kunnen we het hek van de honden verplaatsen, krijgen ze meer ruimte. Vanavond hebben we een nog rigoreuzer plan bedacht. Nog een nachtje of twee over slapen, maar al die ruimte gaat hoe dan ook benut worden.

En Gijs en Bertus, is dit nu werkoverleg of gewoon geiten?

 

 

 

 

 

op_maat_snijden

 

Merijn, de zoon van Bertus, snijdt het gaasbeton op maat. De honden zijn er al behoorlijk aan gewend dat er vlak bij hun domein wordt gewerkt. Het geluid van de snijmachine vond een paar toch niet fijn, ze renden op een holletje de hondenkamer,hun veilige plekje, in.

 

hek_staat

 

Het resultaat van een dag werken, het hek staat. Volgende week komen er heidematten, zoals die al tegen het hondennoodhek staan, tegen aan en die laten we weer begroeien met klimop, rozen, kamperfoeli en clematis. Het gaat een groen en vrolijk plekje worden.

 

voor_erfje

 

Al die activiteit werkt aanstekelijk. Ik heb vandaag de pottentuin opgeruimd. Om het niet al te kaal te laten zijn heb ik nog wat potten laten staan, maar die zullen uiteindelijk ook verdwijnen. Er komen twee grote bakken in lijn met de grote keien, waarin groenblijvende planten worden gezet. Hierdoor kan de kantelschuurdeur weer benut worden en we kunnen er wellicht een leuk zitterrasje van maken.

Ik was best wel trots op mijn pottentuintje, maar ik geef het toch zonder spijt op. Het vergde veel tijd om het goed te onderhouden, tijd die ik eigenlijk liever besteed aan de Brimstone Tuin. Helaas zitten er ook in Drenthe maar 24 uur in een dag.

8 reacties op “Begrensd parkeren”

 1. 1

  Dat wordt een mooie plek, jammer van de pottentuin maar soms is het tijd voor wat anders.
  Het is ook best veel werk, al die potten water geven en bijhouden.
  Ik heb ze op de tuin dan ook niet vanwege de verplichtingen.
  fijn weekend!

 2. 2

  Zozo … er is weer hard gewerkt rondom Huize Brimstone.
  Ik ben benieuwd wat voor wilde plannen je nog meer hebt bedacht. Je begrijpt, dat ik er hoge verwachtingen van heb als er eerst een nachtje of twee over geslapen moet worden … ;-)

 3. 3

  hoi Brimstone,
  Wat woon je daar toch heerlijk!
  Ik heb niet te klagen hoor, maar als ik de ruimte bij jou zie…
  heerlijk!

  Fijn weekend,
  kim

 4. 4

  de werken vorderen goed!
  het ziet er fantastisch uit!

  proficiat aan het werkvolk! :-))

 5. 5

  Dat heb je met twee van die creatieve mensen. Het ene plan lokt het andere uit. Ik ben benieuwd.
  En nu heb je ooit wel eens geschreven dat jij die 24 uur wel héél goed benut. Je staat toch altijd voor dag en dauw op?

 6. 6
  Brimstone

  @ Jetske,
  Door de week meestal om een uur of vijf, maar dan toch :-)

 7. 7

  Dat ziet er nu al geweldig uit en als ik het goed lees, gaat het allemaal nog veel mooier worden, maar ik heb wel grenzeloze bewondering voor jullie energie, hoor en om vijf uur op ????? dat vind ik wel heel erg vroeg. Let je wel een beetje op jezelf Brimstone ?

 8. 8

  En, is het zand al een beetje ingeregend?
  Ziet er goed uit, vakwerk! Zet je er ook nog een Akebia tegenaan, die groeit zo lekker hard, ruikt zo heerlijk als ie bloeit!
  Eigenlijk wel jammer van je pottentuintje, maar ik begrijp het best, je blíjft gieteren.
  Laat ik nou altijd gedacht hebben dat er bij jullie 48 uur in een dag zat ;-)


Een reactie plaatsen