Mijn lief uit Senegal

masker_uit_senegal

 

In een klein winkeltje stond ze bovenop een kast, ik was gelijk verliefd. Omdat de vraagprijs net boven het vakantiezakgeldbudget lag besloot ik er nog een nachtje over te slapen. Maar er was geen ontkomen aan, ze was in m’n hoofd geslopen en ik kon haar niet meer vergeten. De volgende dag heb ik haar na lang onderhandelen meegekregen voor een redelijke prijs. De verkoper vertelde dat het een oorspronkelijk houtsnijwerk is, niet gemaakt voor de toeristenmarkt. Of ze echt een functie heeft gehad binnen de cultuur weet ik niet zeker, maar wel dat ze oud is. Ze heeft wat beschadigingen, er ontbreken wat stukjes hout, maar dat maakt haar in mijn ogen alleen maar mooier.

 

masker_met_art_deco_lampjes

 

masker_boven_art_deco_kastje

 

 

 

 

Ze hangt nu in het opkamertje, mijn domein met bureau en computer. Vanuit de huiskamer is ze ook goed te zien.

De Art Deco lampjes die haar flankeren, heb ik niet zo lang geleden van Marktplaats gehaald. Evenals het kastje uit dezelfde stijlperiode. Terwijl ik aan mijn bureau zit draai ik me steeds even om, elke keer een momentje naar haar kijken…………..

 

12 reacties op “Mijn lief uit Senegal”

 1. 1

  Ze heeft een prachtig plekje daar gekregen hoor ! Mooi beeld overigens !
  groetjes, Janny

 2. 2

  ik begrijp je verliefheid .. ;-))

  ze ziet er stralend uit!!

 3. 3

  Een fantastisch geheel, Brimstone. Ik kan me voorstellen dat je je daar heel senang voelt. Past daar mooi bij he ? dat woord ’senang’. Schoot me zomaar te binnen. Komt door haar, denk ik.

 4. 4

  Het voelt alsof deze dame de boel een beetje in de gaten voor je houd en op je past.

 5. 5

  Je ‘lief’ hangt daar prima. Het is echt een mooi stukje houtsnijwerk en ik kan me voorstellen dat je het wilde hebben toen je er eenmaal je zinnen op had gezet. Ook het idee dat er maar een van is, is natuurlijk geweldig en iets om trots op te zijn.

 6. 6

  Die kleine beschadigingen verrijken dat mooie houtsnijwerk alleen maar. Dat maakt in elk geval duidelijk dat het niet made in Taiwan is.
  Je hebt haar een mooi plekje gegeven. Een mooie aanwinst voor je werkplekje.

 7. 7

  Hij is inderdaad, nou zij bedoel ik natuurlijk, hangt daar echt erg mooi op die plek.
  Off topic, het was niet alleen buiten maar ook binnen druk dus ook omlopen had geen zin hhha.

 8. 8

  Het lijkt wel voor je prachtige hoekje gemaakt.
  Groot gelijk dat je het toch gekocht hebt. Anders had je zeker nadien spijt gekregen.

 9. 9

  Was nog aardig groot in je koffer denk ik. Wel de moeite waard, komt mooi uit op die muur.

 10. 10

  Heb je haar al een naam gegeven?
  Wij hadden ‘vroeger’ thuis ook zoiets, ik vond het eng! (misschien nog wel)
  Jij kwam waarschijnlijk ook wel in het oude museum van volkenkunde, krakende vloeren en de geur die daar hing. . . . . . .

 11. 11
  Brimstone

  @ Marian
  Dat was mijn lievelingsmuseum in Leiden. Ik kwam er heel vaak.

 12. 12

  Dacht ik wel! Ben je al in de “nieuwe uitvoering” geweest?


Een reactie plaatsen