Domaine Les Palétuviers

plattegrond_paletuviers

 

In Senegal verbleef ik een paar dagen in het hotel Domaine Les Palétuviers in het plaatsje Toubacouta. Bij het voorbereiden van de reis beloofde de website al dat het een zeer prettig hotel was. Daar was niets te veel mee gezegd, het is er prachtig.

 

uitzicht_terras

 

Aan het einde van de ochtend arriveerde ik er vanuit Gambia. Na het inchecken trakteerde ik mezelf op een Senegalees pilsje, een Flag. Wat kan je nog meer wensen, een lekker pilsje, een fenomenaal uitzicht…….

 

lunch

 

een lunch. Dit was de eerste van de heerlijke maaltijden, die in het hotel werden geserveerd.

 

hut_23

 

Hut 23 was mijn huisje in Senegal. Heel centraal gelegen in het hotelpark. Toen ik het zag smolt ik een beetje, dit was wel zo leuk. Het was een heerlijke ruimte, licht, vrolijk en lekker koel door de airco.

 

interieur_hut_23

 

Deze foto heb ik niet genomen om te bewijzen dat ik er echt was. Ik vond het wel geinig om mezelf met pet op de foto te zetten. Ik had hem ’s morgens in de haven van Banjul van een straatventer gekocht, niet voor het mooi, maar om m’n verbrande en gezwollen voorhoofd en oogleden te beschermen.

 

brimstone_in_hut_23

9 reacties op “Domaine Les Palétuviers”

 1. 1

  wat een lief hutje! :-))

  zijn het nog steeds vlamingen die dit domein uitbaten??

 2. 2
  Brimstone

  @ curieuzeneuzemosterdpot
  Ja, het hotel is nog steeds van Belgen. Toen ik er was waren ze overigens niet aanwezig. Maar ik was er voor het toeristenseizoen. Maakte verder niet uit, de Senegalezen runden het ook heel goed. Alleen verstonden ze maar drie woorden Engels en twee woorden Nederlands, ik moest het doen met mijn vier woorden Frans :-)

 3. 3

  Wat een prachtig optrekje had je daar!
  Je hebt je een paar dagen met gebarentaal moeten redden, begrijp ik … ;-)

 4. 4

  Een reis van uitersten, ben de beelden van de kraamkliniek nog niet vergeten.

 5. 5

  Senegal…ik kom er aan :-)
  Jee, wat schattig zeg en dat mag je dan een hut noemen. Bedden genoeg zo te zien en ja, lekker ruim en fleurig. Die pet staat je trouwens fantastisch

 6. 6

  Die plattegrond is geweldig. Was alles in het leven maar zo simpel en overzichtelijk als dit.
  Dat huisje is ook leuk. Meer heb je niet nodig, toch?

  Die William Wallace is dé held van Schotland trouwens. Er is zelfs een film over, met Mel Gibson.

 7. 7
  Hendrika

  Zoveel luxe had ik niet verwacht, maar dat is waarschijnlijk een vooroordeel van mij. Mooie omgeving. Is Senegal Franstalig?

 8. 8

  Dat ziet er inderdaad fantastisch uit. En die vis: om op te vreten. Lekker petje!

 9. 9

  Wat een scheet van een huisje, met zoiets zou Alex toch ook genoegen kunnen nemen. . . . . . . . . . .
  Als ik het zo bekijk ben je weer helemaal “opgeladen” voor de komende winter, zon, gezonde kost, lekkere bolle ogen en voorhoofd (whahaha)


Een reactie plaatsen

«« Tamara’s  ∞  Ringenhunt »»