Kouté-Djomboulou

Kouté-Djomboulou_1

 

In Domaine Les Palétuviers  in Toubacouta, Senegal zou er ’s avonds een locale groep optreden. Op het eerste gezicht en gehoor was dat een groepje djembé-spelers. Voor mij al boeiend genoeg.

 

Kouté-Djomboulou_2

 

Na een tijdje bleek dat het niet alleen bij de djembé’s bleef. Voor ons (een handjevol toeristen) kwam de dans-, zang- en djembégroep Kouté-Djomboulou optreden. Inderdaad een locale groep, maar wel een die ook in Europa op Wereldmuziekfestivals heeft gespeeld.

 

Kouté-Djomboulou_3

 

Het was een overweldigende ervaring. Ik kan er eigenlijk alleen maar in superlatieven over schrijven. Gelukkig werden er na afloop cd’s verkocht, zo kan ik thuis heel geregeld terugzweven naar die avond.

Om ook  iets van die sfeer te proeven kun je bij het bekijken van de foto’s, de klanken van Kouté-Djomboulou horen.


 

Kouté-Djomboulou_4

Kouté-Djomboulou_5

Kouté-Djomboulou_6

Kouté-Djomboulou_7

7 reacties op “Kouté-Djomboulou”

 1. 1

  Wat heb je er toch weer een fraaie foto’s van gemaakt!

 2. 2

  Je fotoserie geven een hele goed indruk van wat denk ik een prachtige voorstelling was.
  In het verleden hebben wij dat ook gedaan in Indonesië, we genoten daar van een prachtig optreden, we kochten nadien een cassettebandje en hebben dat helemaal grijs gedraaid.

 3. 3

  Kan mij helemaal indenken dat het een wereldavond is geweest, klinkt heerlijk maar nog mooier natuurlijk om er live bij te zijn.

 4. 4

  schitterend, brimstone!!

  ik heb moeite met blijven stilzitten .. :-))

 5. 5

  Heb je zelf ook nog meegedaan of ben je maar wijselijk aan de kant gebleven,
  voor zoiets zijn wij hollanders toch te stijf en te harkerig hè ;-)

 6. 6

  dit is creativiteit ten top, Brimstone. Schitterende foto’s van een voorstelling in het donker – an sich al heel knap – dan die vuurspuwers en die kleurrijke strepen EN de muziek. Ho ekrijg je het voor elkaar. Heel erg mooi uitgevoerd

 7. 7

  Gewelidig, Brimstone.
  Je prachtige foto’s en de muziek vormen een heerlijke combinatie.
  Ik ben gek op djembé. We hebben er één in de kamer staan, maar meer voor het gezicht dan voor het bespelen, want dat moet je aan Afrikanen overlaten …


Een reactie plaatsen