Plannen voor de paadjes

begin_tuin

 

Tussen de buien door was het gister heerlijk in de Brimstone Tuin. De planten hebben zichtbaar genoten van het vele vocht.

 

overzicht_tuin

 

En dan af en toe het zonnetje op hun bol, doet ze groeien en bloeien. Ik ben dan ook best tevreden. Behalve over het tuinpad. Graspaadjes zijn heel leuk, als ze zeer geregeld worden gemaaid en dus netjes kort zijn. Maar dat maaien komt er heel vaak niet van. Ik heb er geen tijd voor en eerlijk gezegd vaak ook weinig zin in, ik ben veel liever met de planten bezig.

 

achterdeel_tuin

 

In het najaar wil ik het gras uit het eerste tuindeel halen en vervangen door stapstenen met daar omheen iets van boomschors. Zo’n soort pad komt dan tot aan de steencirkel. In het achterste deel wil ik het graspaad dat rond de berkjes loopt zo laten. Vooral omdat onder de bomen nog niet veel wil groeien blijft het er toch groen.

 

voordeel_tuin

 

Ik zie het al helemaal voor me. Lekker smalle paadjes die in de borders opgaan. Dan wordt het nog meer een weelderige bloemenjungle.

6 reacties op “Plannen voor de paadjes”

 1. 1

  Wat een prachtige tuin!

 2. 2

  Je plannen zijn niet verkeerd en maken je tuin nog veel mooier.

 3. 3

  Je hebt groot gelijk dat je de graspaadjes gaat omturnen tot boomschorspaadjes met stapstenen. Het is even een flinke klus, maar het scheelt je later allicht in aanzienlijk in het onderhoud. Een wekelijkse maaibeurt is zonde van je tijd.
  De bloemen staan er heerlijk weelderig en kleurrijk bij!

 4. 4

  ha, het lukt nu dus wel om te reageren. Hier schreef ik gisteren over, dat je tuinfoto’s zo (groot) veel beter tot hun recht komen.

 5. 5

  Ja, dat gras weet wat- vooral hoe het moet blijven groeien..;-))
  Boomschors is trouwens ook vrij snel ‘verdwenen’ weet ik uit de vorige tuin….:-(
  Ik vond de zandpaden van de bostuin hier in de buurt eigenlijk ook wel een goed idee- af en toe wat bijstrooien geen onkruid en stukken voordeliger dan boomschors;-)
  Leuk stekkie heb je hier- moet wel ff wennen, maar je foto’s komen stukken beter uit ;-)

 6. 6

  Goed idee van Marl1, boomschors is het eerste jaar mooi, maar lost al gauw op, in natuurgebieden maken ze ook zandpaden, ik vraag me alleen af wat voor zand ze daar voor gebruiken, het lijkt meer op leem ofzo.
  Het groeit en bloeit als een tierelier, fantastisch hè, hoe voller hoe mooier!!


Een reactie plaatsen