Studiekriebels

brimstone_in_de_eerste_klas

 

Het kriebelde al een tijd. Ik wilde weer gaan studeren. En dan niet een of ander los-vast cursusje voor werk of hobby, maar echt studeren op academisch niveau. Zo’n 25 jaar geleden ben ik afgestudeerd als Wijsgerig-Historisch pedagoog. Van die studie heb ik genoten.

Vandaag ben ik opnieuw student geworden. Ik heb me ingeschreven bij de Open Universiteit voor de Bacheloropleiding Algemene cultuurwetenschappen. Die studie richt zich op cultuurgeschiedenis, kunstgeschiedenis, filosofie en letterkunde.

Ik verheug me er enorm op en kan bijna niet wachten om te beginnen. Natuurlijk blijf ik er gewoon bij werken. Bij mijn eerste studie heb ik dat ook altijd gedaan. Ik werkte parttime als schooljuf en later daarbij ook als studentassistent. Dat beviel me prima.

Naast m’n werk, onze honden, de tuin en nu dus de studie wil ik natuurlijk dit weblog in de lucht houden. Juist in de lucht houden, want dit is bij uitstek de plek om boeiende studie-onderwerpen op een  luchtige manier te verwerken.

 

brimstone_heeft_haar_kandidaats

 

Hier sta ik met mijn vader en moeder voor het Leidse academiegebouw. Mams houdt mijn kandidaats stevig vast. Wie weet staat over een jaar of drie, vier hier wel weer zo’n fotootje dan met mijn bachelor. Maar dat is niet het belangrijkste, kennis opdoen, nieuwe inzichten verwerven, daar gaat het om.

16 reacties op “Studiekriebels”

 1. 1

  Gefeliciteerd met de inschrijving. Heel knap en dapper dat je deze stap neemt.
  Voor zover ik dat kan inschatten via je log is deze keus ook helemaal jouw ding.
  Mag je voor je studie ook veel reizen en kennis maken met andere culturen?
  Wel schattig die eerste foto. Je straalt het ook helemaal uit dat je het leuk vindt in de schoolbanken. :-)

 2. 2

  Geweldig, wat een enthousiasme. Ik heb net even gekeken bij de OU en neem aan dat het schriftelijk is, met bijeenkomsten. Je krijgt het wel heel druk, maar of je het een of het ander doet, als je alles leuk vindt heb je aan 24 uur per dag sowieso tekort. Heel veel plezier met je studie.

 3. 3

  Inspirerend om weer een studie te volgen: ik kan me voorstellen dat je niet kunt wachten om te beginnen. Ik wens je veel plezier en zie al uit naar je blogs hierover.

 4. 4

  Succes!

 5. 5

  ik wens je heel veel succes met je studies, brimstone!!

  ik vind het ontzettend knap dat je deze keuzes durft te maken!!

  fijne jaarwisseling,

 6. 6

  Leuke foto’s! Veel succes met je studie en een heel mooi en gezond 2010!

 7. 7

  Het belangrijkste is dat je er plezier in hebt en kennis doet niemand kwaad. Geniet ervan en succes!

 8. 8

  Hartstikke leuk, Brimstone.
  Het lijkt me een mooie opleiding met een breed scala aan onderwerpen. Veel plezier met je nieuwe studie!
  Voor vannacht wens ik jou en je eega met de hele beestenboel een feestelijke edoch rustige jaarwisseling.

 9. 9

  Wat een geweldig voornemen….
  Ik wens je veel succes bij deze onderneming.

 10. 10
  Hendrika

  De beste wensen voor het nieuwe jaar!

 11. 11

  GELUKKIG NIEUWJAAR

  en alvast veel succes met je nieuwe, interessante studie!

 12. 12

  voor elke dag van dit nieuwe jaar wens ik je een lach en ..

  een hartje! (zie m’n volgend log) ;-))

 13. 13

  Dit “kriebelde” waarschijnlijk al langer en nu heb je de knoop doorgehakt.
  Het zal best wel een kluif worden, je bent inmiddels ook 25 jaar ouder (hahahaha)
  Een nieuw jaar, een nieuwe uitdaging, wij wensen je heel veel succes hoor!

 14. 14

  Fantastisch Brimstone. Manlief (60 jr) is 2 jaar geleden ook weer aan een stuidie begonnen. Staat er ’s-nachts zelfs voor op (heeft weinig slaap nodig) en geniet van iedere module EN zit nog beter in zijn vel dan hij al deed.
  Duszzzzz…..heel veel plezier ermee

 15. 15
  Hermien

  Wat leuk!! Ik wens je veel inzichten en kennis toe in het nieuwe jaar!

 16. 16

  Volgens mij kost die OU toch aardig wat tijd…:-)


Een reactie plaatsen